Trucker ziet personenauto over het hoofd

Geplaatst door

Het is niet voor het eerst dat zich een situatie voor doet zoals in bijgaand filmpje, dat door RTL Nieuws op Youtube is gezet.  Een 55-jarige man wordt met zijn dochter van 17 in een Ford Ka vooruit geduwd door een tunnel in Antwerpen.  de truckchauffeur heeft niks in de gaten.

Daaraan vooraf ging een invoegactie van de 55-jarige automobilist, die zo 'krap' was, dat de chauffeur van de vrachtwagen de invoegende auto nooit heeft gezien tot het moment dat andere weggebruikers gingen remmen om de truck en onfortuinlijke automobilist tot stilstand te brengen.

Een en ander leert in elk geval dat de Britse suggestie om het zicht voor chauffeurs direct rond de cabine flink te verbeteren, een goeie is. Daarover zijn nieuwe regels in de maak. Kwaad kan dit natuurlijk nooit, zeker niet wanneer je bedenkt camerasystemen er niet toe leiden dat je straks met een of andere rare spiegelopbouw of iets dergelijks de weg op moet. Dat gaat zeker niet gebeuren. Met de komst van steeds slimmere assistentiesystemen zal het zicht snel verbeteren. Zo was ik met MAN onderweg en in de cabine zat aan de rechterkant een scherm waarop je camerabeelden zag van de situatie schuin voor de cabine. Met dit systeem was zo'n voorval nooit gebeurd. Zoals het dan gaat, geldt voor zulke systemen nog een meerprijs. Maar de gang van zaken van afgelopen week bewijst dat wettelijke verplichting wellicht beter is.

Video's