Uber Freight komt naar Nederland

Geplaatst door

Uber Freight heeft aangekondigd om in april naar ons land te komen. Dat zorgt voor de nodige ophef en dat heeft nu al tot Kamervragen geleid. Is die vrees terecht en gaat Uber Freight voor een revolutie zorgen?

Bij de taxidienst van Uber was het eigenlijk zo klaar als een klontje. Taxi rijden zonder taxivergunning is in ons land strafbaar en met zo’n taxivergunning is het gewoon een heel slim taxibedrijf wat vraag en aanbod digitaal aan elkaar knoopt. Met een hele slimme App weet je precies waar die taxi’s zijn en daar kan de rest van de branche nog wat van leren.

Voor het beroepsgoederenvervoer geldt ook dat je zonder transportvergunning geen spullen voor een ander mag transporteren, maar je mag het natuurlijk wel organiseren. Daarmee lijkt het uitgesloten dat Uber Freight zelf voertuigen op de weg zet, maar ik sluit niet uit dat ze met hele slimme software komen waar de sector nog wat van kan opsteken.

Wat Uber Freight wil doen is een digitaal platform aanbieden waarmee verladers en vervoerders aan elkaar gekoppeld worden. Uber heeft daar veel ervaring mee opgedaan in Amerika en wil dat kunstje nu ook in Europa gaan toepassen. Het bedrijf wil door vraag en aanbod op een slimme wijze aan elkaar te koppelen het leegrijden tegengaan. Daar is wat voor te zeggen, want van lege kilometers wordt niemand blij. Of Uber Freight daar ook in gaat slagen is maar de vraag. Vervoerders staan niet te springen om derden inzicht te geven in hun netwerk. Verladers op hun beurt willen graag weten met wie ze in zee gaan en wie hun kostbare lading vervoert.

Bovendien is Uber Freight hierin niet uniek. Diensten als Elvis en Tradicom, maar ook telematica diensten zoals het RIO platform gingen de Amerikanen hier al in voor. Of die hun zaken digitaal net zo voor elkaar hebben als de Amerikanen van Uber Freight zal de toekomst leren.  Toch is de naam Uber goed voor wat ophef, en zo zijn er nu zelfs al kamervragen gesteld over de komst van dit platform. PVDA kamerlid Gijs van Dijk wil weten of Minister Cora van Nieuwenhuizen kan uitsluiten of er uitbuiting van chauffeurs plaats gaat vinden. Verder is Van Dijk bezorgd over de tarieven die door Uber Freight verder onder druk kunnen komen te staan. Ook wil hij weten hoe de Minister wil garanderen dat Uber Freight zich aan de rij- en rusttijden houdt.

Wat mij betreft zijn dit dan ook vrij zinloze kamervragen, want de prijzen worden door de markt zelf gemaakt en transport is momenteel een schaars goed. Verder moeten bedrijven die voor Uber Freight gaan rijden zich aan precies dezelfde wetgeving houden als ieder ander en dat geldt natuurlijk ook voor wat betreft de rij- en rusttijden.