VAN CAAM KIEST RENAULT TRUCKS

Geplaatst door

Van Caam Asbestverwijdering en Sloopwerken heeft een Renault Trucks C 8x4 Tridem in gebruik genomen. Het bedrijf uit Oud Gastel koos onder meer vanwege de wendbaarheid voor dit type. De bakwagen is geleverd door dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal.

Van Caam is gespecialiseerd in het compleet verwijderen van asbest. Dat varieert van het verwijderen van asbest golfplaten daken tot het strippen van complete kelders. Daarnaast is Van Caam actief op het gebied van sloop van bijvoorbeeld woningen, bedrijfspanden, stallen en fabriekscomplexen. 

Tridem

De eerste Renault Trucks-bakwagen in het wagenpark van Van Caam is multifunctioneel en wordt dan ook ingezet voor verschillende typen werk, zoals vervoer van bouw- en sloopafval, asbest en puin. De Renault Trucks C heeft een 13-liter motor met een vermogen van 520 pk. Er is gekozen voor een 8x4 chassis met Tridem (1+3) asopstelling. De dubbele aandrijving zorgt voor een goede tractie, de wendbaarheid wordt vergroot door de gestuurde en hefbare sleepas.

Wendbaar

“We komen ook in smalle straten en op moeilijk bereikbare plekken in steden”, zegt directeur-eigenaar Jan Sonneveld. “Daar is deze truck dankzij de extreem korte draaicirkel ideaal voor.” Het tridemstel is uitgerust met luchtvering, wat de stabiliteit ten goede komt. De truck is voorzien van een 30-tons haakarm om snel en efficiënt containers te kunnen laden en lossen.

Mening van chauffeurs

Bij de keuze voor een Renault-truck is de mening van chauffeurs meegewogen. “In het aankooptraject heb ik samen met een chauffeur bij een ander bedrijf naar een vergelijkbaar voertuig gekeken”, zegt Jan Sonneveld. “We hebben toen ook een stukje proefgereden. De wendbaarheid en rijcomfort vielen in positief opzicht op. De chauffeur die er nu bij ons mee rijdt, is zeer enthousiast. Het is een truck waar alle opties op zitten, waaronder een automatisch afnetsysteem. Daardoor hoeft het afdeknet niet meer handmatig over de container gespannen te worden. Dat ontlast chauffeurs en verbetert de veiligheid. Ze hoeven er niet meer op te klimmen. Ander positief punt is dat de truck zuinig is in brandstofverbruik.”