Van den Bosch breidt Renault-vloot uit

Geplaatst door

Na de ingebruikname van 42 Renault's van het T-model vorig jaar, heeft Van den Bosch Transporten uit het Brabantse Erp opnieuw voor Renault gekozen. Het bedrijf neemt medio mei de eerste uit een serie van in totaal 61 Renault's in gebruik. De levering bestaat dit keer uit 460 pk 4x2-trekkers en 6x2-midlift trekkers. De voertuigen worden ingezet voor het transport van vloeibare en droge bulkgoederen binnen Europa.

Van de nieuwe Renault’s worden 29 trucks voorzien van een midliftas van Estepe, in plaats van een volwaardige voorloopas om zo een hoger laadvermogen te creëren.  Het lage eigen gewicht van de trekkers speelde andermaal een doorslaggevende rol bij de keuze voor Renault-trucks. "Vanwege dat  lage eigen gewicht passen deze trucks goed bij ons werk. We kunnen daardoor eenvoudigweg meer meenemen”, verklaart Eli Smeding, Operations Manager Trucking bij Van den Bosch Transporten.

Ook de goede ervaringen die Van den Bosch al opdeed met de Renault-trucks speelden een belangrijke rol bij de herhaalaankoop. “Onze chauffeurs zijn goed te spreken over het rijcomfort en de kracht van de Renault Trucks T”, vervolgt Eli Smeding.

Ook chauffeur Carlo Meeuwsen is enthousiast over de Renault: “Het vermogen is uitstekend. Ik ben zonder problemen snel boven. Bovendien rijdt de truck comfortabel.”

De trucks worden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Groep uit Veghel.