Van den Bosch krijgt gelijk van de rechter

Geplaatst door

In de zaak van het FNV tegen Van den Bosch Transport die was aangespannen vanwege de beloning van Hongaarse chauffeurs heeft de rechter de transportondernemer gelijk gegeven. Het gerechtshof van Den Bosch komt tot de conclusie dat de Nederlandse arbeidsvoorwaarden niet gelden voor de Hongaarse chauffeurs.

Volgens het hof hoeven buitenlandse chauffeurs die voor een buitenlands bedrijf werken, maar in opdracht van een Nederlandse vervoerder rijden geen Nederlands loon en arbeidsvoorwaarden te krijgen. Volgens de rechter zijn de buitenlandse bedrijven van Van den Bosch geen postbusfirma's maar echte transportbedrijven. Bovendien stelt de rechter dat de chauffeurs maar heel af en toe in ons land verblijven. De meeste arbeid wordt in het buitenland verricht volgens de rechter. Om die reden is de zogenaamde Europese Detacheringsrichtlijn niet van toepassing.

Directeur Rico Daandels van Van den Bosch is uiteraard tevreden met deze uitspraak. Bij het FNV zijn ze wat minder blij, en Edwin Atema toont zich op zijn facebook pagina strijdlustig. ,,Drie stappen vooruit en nu weer één achteruit, maar wij blijven strijden voor gelijk werk- en gelijk loon'' aldus de vakbondsman.

Deze foto's zijn al wat ouder maar daarmee wordt dit slechte nieuws wellicht wat dragelijker, want die oude VN blijft een mooi ding!