Verhuizen met een Thames Trader

Geplaatst door

De Ford Thames Trader werd door Ford UK gebouwd tussen 1957 en 1965 in Dagenham. Met zijn korte neusje was het in feite een semi- frontstuur truck. Met laadvermogens tussen de twee en de zeven ton viel de Thames Trader in de categorie waar je vandaag een Iveco Daily voor zou kopen, maar in die jaren was het een hele vrachtwagen.

De Thames Trader werd geleverd met naar keuze benzine- of dieselmotoren met vier of zes cilinders. In de begin jaren zestig was het een bijzonder populair model vrachtwagen voor vele doelen. Fouragehandelaren, verhuizers en zelfs openbaar vervoer maatschappijen gebruikte ze. Dat laatste kwam doordat London Transport ze om liet bouwen tot speciale dubbeldekker bussen. Speciaal, want ze werden gebruikt om fietsers door de Dartford Tunnel te brengen. De fietsen gingen onderin, de passagiers bovenin de bus. 

Voor mij herinnert de Thames Trader mij vooral aan onze eerste verhuizing. We verhuisden van Oudega (SM) naar Drachten toen ik een jaar of vijf was. Voor het eerst van mijn leven mocht ik meerijden in een vrachtwagen. De Ford was een bakwagen met een huif die normaal gebruikt werd voor de fouragehandel, maar een verhuizing paste er ook prima in. Achter het stuur chauffeur- eigenaar Welling uit Oudega, links van me mijn vader met de goudvissenkom op schoot en ik in het midden. Wat een avontuur, ik weet het nog goed! Toen ik in Engeland weer oog in oog stond met de truck die je hier op de foto’s ziet dacht ik meteen terug aan mijn allereerste rit met een truck ooit. Er zijn nog vele gevolgd!