'Verjaring dreigt voor claims truckkartel'

Geplaatst door

Kennelijk loopt het nog niet zo hard met de claims van transportbedrijven tegen de truckindustrie vanwege verboden prijsafspraken. MKB Claim gooit er een stevig persbericht tegenaan, dat we onze lezers niet willen onthouden.  

Bedrijven die schadevergoeding willen naar aanleiding van het truckkartel lopen het risico dat zij door verjaring van hun vordering nergens meer aanspraak op kunnen maken. Dat zegt 'MKB Claim', dat hoopt dat bedrijven via hen juridisch in actie komen tegen de truckindustrie. ''MKB-Claim roept transportondernemingen daarom op om in actie te komen en verjaring van hun claim in het truckkartel te voorkomen. Het kartel van truckfabrikanten was actief van 1997 tot en met 2011. Alle bedrijven die in die periode vrachtwagens hebben gekocht en niet vóór 19 juli 2017 actie hebben ondernomen, lopen gevaar'', aldus MKB Claim.

Simon Zuurbier van MKB-Claim: “Een schadeclaim is door verjaring niet onbeperkt houdbaar. Om het te veel betaalde geld terug te krijgen, moeten bedrijven vóór 19 juli 2017 in actie komen.” Door het versturen van een zogenaamde stuitingsbrief naar de vrachtwagenfabrikant(en) wordt verjaring voorkomen. MKB-Claim raadt bedrijven aan om in ieder geval een stuitingsbrief aan DAF te sturen, ook als er geen vrachtwagens van DAF zijn gekocht. DAF is namelijk net als de andere deelnemers aan het kartel hoofdelijk aansprakelijk voor de gehele schade veroorzaakt door het kartel. Op die manier kunnen bedrijven voorkomen dat zij voor het geldend maken van hun claim naar het buitenland moeten.''

Zuurbier: “Voor de bedrijven die bij ons zijn aangesloten, verzorgen wij uiteraard de stuiting van de verjaring. Onze oproep is daarom gericht aan overige bedrijven. Omdat het zelfs voor een onderneming met maar een paar vrachtwagens al om tienduizenden euro’s gaat, is het heel belangrijk om de stuitingsbrief op tijd te versturen.” Stuitingsbrieven voor de verschillende fabrikanten kunnen gratis worden gedownload vanaf de website van MKB-Claim.

 

Behalve MKB Claim, bereidt ook werkgeversorganisatie TLN een claim voor.