Verlengde DAF Space Cab voor Peda Lines

Geplaatst door

Peda Lines uit het Belgische Welle heeft een DAF XF Space Cab laten verbouwen door Van Winkoop. De DAF Space Cab cabine werd met vijftig centimeter verlengd en uiteraard is ook de wielbasis langer dan gewoonlijk voor een 4x2 trekker.

De keuze om een DAF Space Cab te laten verlengen is opmerkelijk, omdat een Super Space Cab meer voor de hand ligt. Peda Lines wilde echter een 'Old Skool' look en daar zijn ze uitstekend in geslaagd. Naast de cabine werd ook het chassis voorzien van een ombouw, een slangenrek achter de cabine en twee enorme staande uitlaatpijpen. Deze ombouw werd gezamenlijk gedaan met Sjaak Kentie. Die tekende ook voor het wel heel bijzondere interieur van deze DAF. Het spuitwerk werd gedaan door Van Winkoop.

De DAF werd voorzien van een dakrek, een stoere lichtbak en de nodige extra verlichting. Verder werd er niet gekozen voor een extra onderspoiler maar geheel in 'Old Skool' style een rek met lampen onder de bumper. Een 'Engelse' zonneklep maakt het geheel af.

Er werd gekozen voor een handbak, en om dat te benadrukken werd de versnellingspook fors verlengd. Dat is een trend die in Amerika ook populair is, en zeker in combinatie met de verlaagde chauffeursstoel moet dat een wel heel bijzondere rij ervaring opleveren. De nieuwe DAF van Peda Lines maakt de tongen dan ook wel los, maar één ding is zeker, het is een opvallende DAF geworden!