Vervolgorder van ForFarmers voor Mercedes

Geplaatst door

ForFarmers nam recentelijk de eerste Mercedes-Benz Actros trucks uit een order van 29 in gebruik voor het transport van veevoeders. De trucks zijn aangeschaft via de importeur en worden door Mercedes-dealer Wensink opgebouwd voor ForFarmers-vestigingen in Nederland, Duitsland en Engeland. De trucks zijn uitgerust met het volledige pakket aan Mercedes-Benz veiligheids- en assistentiesystemen.

De Actros trucks zijn deels een vervolgaankoop, waarbij de vroege beschikbaarheid van Euro VI en de bewezen betrouwbaarheid van de Mercedes-Benz Euro VI-motor nog steeds zwaar wegen. Verder noemt ForFarmers de bereidheid van Mercedes-Benz Nederland om over landsgrenzen te kijken een pre. Mercedes adviseert en assisteert ForFarmers in alles wat erbij komt kijken om de trucks in een deal in Nederland aan te schaffen, en vervolgens deels ook in Engeland en Duitsland op kenteken te zetten. Ook FleetBoard speelt wat ForFarmers betreft een hoofdrol.

De 29 nieuwe trucks zijn aangeschaft met het volledige pakket aan veiligheidssystemen van Mercedes-Benz. Zo zijn de trucks uitgerust met Active Brake Assist 3, Spoorassistent en Attentie-assistent. Active Brake Assist 3 helpt de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval en grijpt indien nodig actief in. Vanaf 1 november dit jaar wordt de eerste fase van AEBS (Advanced Emergency Braking Systems) in Europa op nieuw te registreren trucks verplicht. Active Brake Assist 3 (ABA 3) is die regelgeving ver vooruit. In november 2018 gaat fase twee van de AEBS-regelgeving van kracht, maar ABA3 overtreft na al ruimschoots de eisen over drie jaar dan aan AEBS zullen worden gesteld.