Video BedrijfsautoRAI 2015

Geplaatst door

 

Tijdens de BedrijfsautoRAI maken we ook bewegend beeld. In deze eidite zie je onder meer de uitreiking van de 'Club van 1 op 4' lidmaadschappen aan DAF en Renault Trucks.

 

De ‘club van 1 op 4’ werd opgericht door het test team van BIGtruck online magazine naar aanleiding van de indrukwekkende prestaties van de jongste generatie Euro-6 trucks. Op het vlakke gedeelte van de testroute tussen Asten en Maastricht werd dit jaar voor het eerst in ruim twintig jaar een verbruik genoteerd dat onder de 25 liter per 100 kilometer uit kwam. Iep van der Meer: ‘’De eerste trekker die dat spectaculaire verbruik haalde was de DAF XF 440 en daar waren we bijzonder van onder de indruk. Enige tijd later bewees Renault Trucks met een T460 dat het cijfer van de DAF geen incident was, maar dat dit kennelijk de trend is. Dat is een enorme prestatie van de industrie want trucks zijn de laatste jaren dus niet alleen ontzettend veel schoner, maar ook zuiniger geworden. Wij vonden dat we daar wat extra aandacht aan moesten geven, en dat heeft geresulteerd in de ‘Club van 1 op 4.’’

 

De verbruiksresultaten gelden uitsluitend voor voertuigen die dit verbruik halen met de standaard BIGtruck testoplegger die beladen is met ballast. ‘’Onze oplegger is voor iedereen gelijk en door deze standaard schuifzeilen oplegger in te zetten voorkomen we allerlei aerodynamische grappen. Alleen op deze manier kun je tot een eerlijk verbruik cijfer komen wat voor iedereen haalbaar is. Wij rijden dan ook gewoon rond de 85 kilometer per uur op de testroute’’ aldus testredacteur Van der Meer.

 

Tijdens de eerste dag van de BedrijfsautoRAI werd het logo van de ‘Club van 1 op 4’ uitgereikt aan Dhr. Ron Borsboom, directeur product ontwikkeling en lid van de raad van bestuur van DAF Trucks. ‘’Voor ons heeft de lat bij de ontwikkeling van de nieuwe MX11 krachtbron heel lang op de 25 liter op de 100 kilometer gelegen. Dat was ons doel en dat hebben we gehaald. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat dit door de pers herkend en gewaardeerd wordt met deze ‘Club van 1 op 4.’ Ik vind het een ontzettend leuk initiatief en ik ben trots op het feit dat DAF het eerste lid van deze club is’’ aldus de heer Borsboom.

 

Bij Renault Trucks nam Tobias van Lieshout de sticker met het logo in ontvangst. Van Lieshout is Manager Truck Sales bij Renault Trucks Nederland. Ook hij is bijzonder blij met de erkenning die staat voor het ‘lid’ worden van de ‘Club van 1 op 4.’ Van Lieshout: ‘’Wij zijn als Renault Trucks erg blij met de resultaten van de test en we zijn er trots op dat we hiermee lid zijn van de club. Onze Renault Trucks T-serie doet het bijzonder goed in de praktijk en jullie test bewijst dat nog een keer. Voor ons vormt dit een prachtige bevestiging van het feit dat we met de T- range een bijzonder efficiënte serie bedrijfswagens in huis hebben.’’

 

 

Video's