Vijf Scania’s P250 voor Van Spreuwel

Geplaatst door

Recent kreeg Frank van Spreuwel directeur mede-eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf in Eindhoven de sleutels van vijf nieuwe Scania P250 4x2 bakwagens met de verlengde CP17 dagcabine en een hoog dak.

Van Spreuwel ontstond in 1992 toen vader C. van Spreuwel met drie auto’s van huis uit een transportbedrijf begon. Inmiddels hebben zijn zonen Kees en Frank het stokje overgenomen en vervoert het bedrijf dagelijks met een wagenpark van 90 voertuigen door het grootste deel van Nederland, België en een stukje Duitsland. De laatste 10 jaar komen daar steeds meer Scania’s bij. “We hebben er dit jaar weer acht gekocht, waarvan er nu de eerste vijf zijn uitgeleverd en de overige drie begin volgend jaar komen,” vertelt Frank. “Daarmee is inmiddels ruim een kwart van ons wagenpark Scania.”

Hornbach

 Van Spreuwel is goed te spreken over de Scania met de CP17-cabine. “Wij rijden heel veel goederen voor opdrachtgevers als Hornbach van de winkels naar de klant. Dan zit je altijd in de stad of in woonwijken en daar staat een chauffeur vaak ook even, want veelal gaat het om grotere bouwmaterialen.” Van Spreuwel rijdt gemiddeld ca. 90.000 kilometer per jaar met de auto’s. “We houden ze zo’n acht tot tien jaar. Maar bij ons is het aantal leveringen eigenlijk belangrijker. Onze bestelauto’s nemen dagelijks zo’n 25 adressen mee, onze trucks een 20. Dat klinkt niet veel maar is toch bij elkaar zo’n 2.000 zendingen per dag. Gelukkig hebben wij flink geïnvesteerd in IT. De hele planning is geautomatiseerd dat scheelt veel werk.”

Bitterballen

Van Spreuwel is een echt familiebedrijf. Zo is broer Cees mede DGA, doet zijn vrouw onder meer personeelszaken en zitten hun zoons en dochter ook in het bedrijf. “Dat stralen we ook uit richting onze medewerkers. Nu kan het even niet. Maar normaal gesproken drinken we op vrijdagmiddag met zijn allen gezellig een glas in de kantine en zijn er bitterballen. Het verloop is dan ook gering.”