Vijf Stralis NP 400 Pk trekkers voor Jooren Transporten

Geplaatst door

Jooren Transporten BV uit Ouderkerk a.d. Amstel heeft vijf nieuwe Iveco Stralis NP trekkers in bedrijf genomen. Het gaat om het nieuwste model met 400 pk, de grote Stralis cabine en de EuroTronic automatische versnellingsbak.

Halverwege 2016 presenteerde Iveco de nieuwe NP generatie, de nieuwste Iveco truck op vloeibaar aardgas. De eerste trucks van deze nieuwe generatie zijn nu uitgeleverd. Het bijzondere is dat de nieuwe Stralis NP is uitgerust met 400pk en 1700Nm Cursor 9 aardgasmotor. In combinatie met de 12-traps EuroTronic automatische versnellingsbak, is dit de eerste aardgastruck met de prestaties en rijeigenschappen van een diesel. De Stralis is uitgevoerd met zeer ruime Hi-Way cabine, waarin de chauffeur van alle gemakken is voorzien.

Aan het chassis zijn 2 LNG-tanks voor in totaal 390kg LNG gemonteerd. De actieradius van de nieuwe Iveco trekkers van Jooren transporten B.V. komt hiermee op ruim 1500 kilometer. Jooren kiest met deze trucks volledig voor duurzaamheid. De 15% lagere uitstoot van CO2, 70% lagere NOx-uitstoot en 95% minder fijnstofemissie zorgen voor een flinke verduurzaming van de transportactiviteiten van Jooren en haar opdrachtgevers. 

Jooren transporten B.V. streeft ernaar om een zo duurzaam mogelijk wagenpark te hebben. Dit is één van de speerpunten in de groene strategie van het bedrijf uit Ouderkerk a/d Amstel. Het bedrijf beschikt over een wagenpark met diverse trekkende eenheden, bakwagens, dual-fuel trekkers, LZV’s en verschillende opleggers. De brandstof LNG is niet nieuw voor Jooren. Verschillende demonstraties en praktijktesten hebben geresulteerd in deze inzet van vijf nieuwe Iveco Stralis NP trekkers.