Vijftien nieuwe MAN's voor Post-Kogeko

Geplaatst door

Opnieuw heeft de veelzijdige logistieke dienstverlener Post-Kogeko gekozen voor MAN-trucks bij de vervanging van een deel van de vloot. Vorig jaar nog schafte het bedrijf al 42 nieuwe MAN's aan. De 15 nieuwe trucks worden onder andere ingezet voor het zeecontainertransport op de Maasvlakte.

Van de nieuwe trucks zijn er vijf van het type TGS 26.420 6x2/4 die een LX-cabine hebben. De tien andere zijn TGX trekkers met een XLX-cabine. De TGS-trucks rijden voornamelijk relatief korte afstanden en moeten dagelijks frequent omkoppelen. De TGX-en rijden containers van en naar de Rotterdamse haven en doen ook trailervervoer.

Ruimte voor de chauffeur

‘De LX-cabine van de TGS biedt niet alleen ruimte voor de chauffeur, maar ook een lage instap. Die combinatie is bij dit werk belangrijk voor ons, legt logistiek directeur Chris Beezemer uit. De trucks zijn voorzien van een gestuurde voorloopas. "Dat is nodig omdat containers vaak zwaar zijn en het is niet altijd duidelijk hoe zwaar. Door voor de gestuurde voorloopas te kiezen, zitten we altijd goed met de toegestane aslasten en behoudt de chauffeur de gewenste manoeuvreerbaarheid",  zegt Beezemer. De trucks hebben verder een TipMatic automatische transmissie, airco en standkachel. Ook kan de chauffeur altijd de aslasten checken. Door slimme voorzieningen achter de cabine kunnen de chauffeurs van Post-Kogeko relatief snel en veilig van trailer of containerchassis wisselen. De modernste MAN met Euro 6c motor is voor het milieu schoner, voor ons zuiniger en voor de omgeving stiller. Allemaal voordelen dus, waarbij MAN economisch ook een goede keuze is.’’

Nazorg

Beezemer benadrukt dat de eerste serie van 42 MAN-trucks uitstekend presteert in de vloot van Post-Kogeko. ‘Niet alleen omdat de spreekwoordelijke betrouwbaarheid van de trucks wordt waargemaakt, maar ook doordat de kosten laag blijven en natuurlijk omdat de chauffeurs tevreden zijn. Mede doordat de diensten om de trucks heen uitstekend worden uitgevoerd door Van Leeuwen Truckservice, hebben we besloten om deze order ook aan MAN te gunnen. Ook deze nieuwe serie van vijftien trucks zal door Van Leeuwen Truckservice worden afgeleverd en indien nodig geserviced,’’ aldus Beezemer.