Volvo FH Globetrotter XXL op Brisbane Truck Show

Geplaatst door

Volvo komt met een extra lange cabine, de zogenaamde XXL variant van de Globetrotter XXL. Eén van de landen die vragen om zo'n extra lange uitvoering is Australië. Daar werd ook van het vorige model al zo'n streched model ontwikkeld. De nieuwe beleefde onlangs zijn primeur op de Brisbane Truck Show.

Met 25 centimeter meer interieur ruimte heeft deze Volvo maar liefst 600 liter extra leefruimte in de cabine. Ook is het bed fors breder in deze uitvoering. De extra lengte is van buitenaf vrijwel niet zichtbaar. Alleen de zijfenders zijn wat langer, en die camoufleren de extra lengte. Op de foto's die Bryan McMurtie exclusief voor BIGtruck online magazine maakte tijdens de Brisbane Truck Show zien we voor het eerst de achterwand van de cabine. 

Op de cabine zie je allerlei teksten als 'Proudly Australian Made' maar dat betekent niet veel meer dan dat deze Volvo's daar ter plekke in elkaar geschroefd worden. Alle onderdelen worden aangevoerd vanuit Europa. 

De extra lange XXL versie van de Volvo FH zal naar verwachting deze zomer ook in Nederland te zien zijn en de verkoop er van is inmiddels begonnen.