Volvo met veel techniek op BedrijfsautoRAI

Geplaatst door

Volvo Trucks toont op de komende BedrijfsautoRAI veel technische highlights. De noviteiten concentreren zich voornamelijk op het bouwsegment. Volvo richt zich op trucks met dubbele voorassen, op vijfassers en Volvo kan nu EBS aanbieden voor een trommelremsysteem.

Voor Volvo-trucks met dubbele voorassen is de maximale technische capaciteit toegenomen van 18 tot 20 ton. Klanten profiteren volgens Volvo van de verbeterde productiviteit en de extra flexibiliteit. De extra capaciteit vertaalt zich rechtstreeks in extra inkomsten, wat volgens Volvo waardevol is bij het transporteren van zware materialen voor bouwwerkzaamheden.

Om in Nederland te voldoen aan de vraag naar zwaardere trucks in de bouw komt Volvo Trucks nu met 5-assige combinaties af fabriek. De trucks hebben een gestuurde naloopas en kunnen worden voorzien van twee typen luchtvering: een standaard GR-luchtvering en een luchtvering voor offroad toepassingen. Dit laatste type G2-luchtvering heeft een hoge bodemvrijheid van 300 mm. Bovendien is de luchtbalg verder naar voren geplaatst wat dit type geschikt maakt voor plaatsing voor een asfaltmachine.

De twee voorassen van de 5-assige combinaties kunnen maximaal 20 ton aan en de drie achterassen maximaal 36 ton, met een hogere capaciteit en meer flexibiliteit voor de klanten als resultaat. Deze oplossing is ook geschikt voor betonmixers en trucks met grote kranen die een uniforme aslastverdeling vereisen.

Nu kunnen klanten die trommelremmen verkiezen vanwege hun werk in stoffige en natte omstandigheden, ook profiteren van de voordelen van Volvo's Electronic Brake System (EBS). De elektronica van dit systeem geeft toegang tot een reeks intelligente functies zoals Hill Start Aid voor een betere beheersing op steile hellingen. De veiligheid is ook verbeterd dankzij de integratie van motorrem en retarderfunctie, wat bekend staat als Brake Blending. Naast de verbeterde remfunctie biedt EBS in combinatie met de trommelremmen ook de mogelijkheid van Volvo Dynamic Steering (niet met aandrijving op de voorwielen). Bovendien verloopt het schakelen volgens Volvo efficiënter doordat de informatie voor I-Shift deels afkomstig is van het EBS-systeem.

Volvo toont verder de I-Shift transmissie met dubbele koppeling en andere technieken die we vorig jaar al op de IAA zagen.