Volvo pakt uit met mooi nieuws

Geplaatst door

Tijdens een Volvo persintroductie pakt het Zweedse merk uit met fraai nieuws. Zo is er de nieuwe I-Shift met crawler en zijn er allerlei andere technische nieuwe hoogstandjes. BIGtruck rukte uit naar Gotheborg, hier alvast een voorproefje.

Met 120 ton wegrijden op een 12 procent helling? Geen enkel probleem met de nieuwe I-Shift Crawler van Volvo. Doordat deze bak zo'n extreem lage overbrenging tot stand brengt is er amper slijtage van de koppelingsplaten. Volgens Volvo is dit een uitstekend alternatief voor de vloeistofkoppelingen die je bij andere merken ziet. Bovendien, koppel is er ruim voldoende voorhanden met de FH16 750 waardoor een koppelomvormer ook niet nodig is. 

Grappig is dat ze achter de FH16 750 met de zware Goldhofer 2- bed vier met pendelassen een beladen knikdumper hebben gezet. De beelden van deze combinatie zijn voor de gemiddelde zwaartransport chauffeur dan ook redelijk hilarisch want wie vervoert er nou beladen knikdumpers? Volvo wil er echter mee laten zien dat de crawler gears helemaal nergens voor terugdeinzen.

Het was weer een fantastische presentatie zoals we die van dit merk gewend zijn. Alle tijd om lekker te rijden, foto's te maken en om uitvoerig bij te praten met de mensen die het allemaal bedacht hebben. En dat dan in het schitterende Gotheborg, een stad die meestal alleen in zwart- wit of in grijstinten te zien is. Deze keer stond er echter een prachtig voorjaarszonnetje op! Binnenkort lees je er alles over in BIGtruck online magazine!