Waarop letten in tijden van corona

Geplaatst door

Nu de doorgaans gure novembermaand is aangebroken, uiten de werkgeversorganisaties hun zorgen over personeelskrapte op de werkvloer. Wanneer personeel ‘verschijnselen’ heeft, dus verkouden is, moet het thuis blijven. De kans daarop is nu relatief groot. De corona-app helpt ook al niet, want die roept personeel ook op tot thuisquarantaine. Maar wat moet je als chauffeur wanneer je toch besmet raakt? Chauffeurs lopen tenslotte een verhoogd risico.

Die vraag legde BIGtruck voor aan vakbond CNV dat in het nieuwe BIGtruck Online Magazine in gaat op deze problematiek. Tenslotte behoort het chauffeursvak waar het levensmiddelen en agrarisch transport betreft, tot de cruciale beroepen.  Eén tipje van het CNV-verhaal lichten we alvast op: overleg met je werkgever over de juiste maatregelen en zorg dat je die zelf ook in acht neemt.

Klik hier voor het hele verhaal!

Iedereen heeft er belang bij dat we even extra opletten met z’n allen. Des te eerder zijn we van dit gedoe af en kunnen we weer wat vaker bij familie en vrienden zijn.