Waberer groot? Valt best mee!

Geplaatst door

In de USA is alles 'Bigger' dan waar dan ook ter wereld. Dat geld ook voor transportbedrijven want waar wij zo'n Waberer's met rond de 4000 trucks al groot vinden daar doen die Yanks er een behoorlijk schepje bovenop!

Grote vloten hadden ze altijd al in de USA maar nu gaan twee van die giganten samen, namelijk Knight en Swift. Die laatste heeft in Amerika overigens een soort Waberer's imago met heel veel ongelukken, maar dat ter zijde. 

De beide transporteurs hebben een compleet nieuw bedrijf opgericht met de naam KNX, Knight Swift Transportation Holdings Inc. Het bedrijf is actief in Amerika, Mexico en Canada en zet dagelijks, schrik niet, 23.000 trucks in! Bij een maximale leeftijd van een jaar of acht betekent dit dat ze zo'n 3500 trucks per jaar nodig hebben ter vervanging. Dat is lekker onderhandelen met de merken! Het trailerpark is met 77.000 exemplaren zo mogelijk nog indrukwekkender.

In totaal werken er 28.000 mensen voor de nieuwe gigant. Eén van de grootste uitdagingen van de nieuwe transportonderneming voor de toekomst lijkt het werven van personeel. Net als in Europa is er ook in de USA een snel groeiend tekort aan vakbekwame chauffeurs. Grappig genoeg putten ze aan de overkant uit het zelfde stuwmeer aan goedkope chauffeurs als wij hier in Europa. Steeds vaker rijden er namelijk nu al Roemenen en Bulgaren rond met die schitterende USA trucks.