Waberer's bestelt 570 DAF XG trekkers

Geplaatst door

Het Hongaarse Waberer's heeft een order geplaatst voor 570 DAF XG 480 trekkers. De trucks dienen ter vervanging van de ingekrompen vloot die momenteel rond de 2800 combinaties telt. De eerste vijf nieuwe DAF trucks zijn inmiddels afgeleverd.

De investering in de nieuwe DAF trucks maakt deel uit van een modernisering van de vloot. Waberer's heeft altijd al DAF trucks in de vloot gehad, en met de nieuwe order er bij loopt de teller inmiddels op tot meer dan 3000 afleveringen. Waberer's kiest bewust voor het XG model. De verbeterde efficiency en de hoge extra veiligheid van dit nieuwe model waren aanleiding om voor de nieuwe generatie van DAF te gaan. De keuze voor de extra ruime XG cabine is gemaakt om meer ruimte en comfort te bieden voor de chauffeurs die vaak lang onderweg zijn. Opvallend is dat het bedrijf ook koos voor het DAF Digital Vision systeem dat de spiegels vervangt. Dit is een optie bij DAF.

De aankoop van de nieuwe DAF trekkers maakt deel uit van een investeringsplan van rond de 50 miljoen Euro voor een modernisering van de vloot en het verbeteren van het chauffeurscomfort. Voor volgend jaar staat er een 'zero emission' programma op de agenda bij de grootste vervoerder van Hongarije.