Waberer's ziet kansen in Brexit transporten

Geplaatst door

Het Hongaarse Waberer’s adverteert op dit moment met ritten naar het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf ziet in de Brexit goede kansen om de marges op te voeren door de problemen rondom de ritten naar het VK. Door de administratieve handelingen is het lastiger om nu naar Engeland te rijden, en dat maakt dit verkeer tot een specialisme.

Waberer’s zegt een heel team van experts in te zetten voor het correct uitvoeren van alle administratieve handelingen rondom het verkeer naar het VK. Dat werk is inmiddels goed voor 30% van de internationale ritten van de Hongaarse transportreus. Waberer’s zegt ook de chauffeurs extra training te geven over hoe ze om moeten gaan met de douane documenten die nodig zijn voor de ritten.

Het bedrijf benadrukt dat de transportprijzen verhoogd zijn door de Brexit. Niet alleen is het lastiger en meer tijdrovend om nu ritten naar het VK te doen, er is volgens het bedrijf ook schaarste ontstaan aan transport capaciteit. Veel vervoerders bedanken momenteel voor de eer om het kanaal over te steken, maar Waberer’s wil daar juist een specialisme van maken. Dat getuigt van een knap staaltje omdenken van de Hongaren.