Warmdraaien voor Dakar 2016

Geplaatst door

Aanstaande zondag, 8 november is het weer zo ver, de Dakar pré proloog in Valkenswaard! Tijdens dit unieke evenement presenteren de teams zich die ingeschreven zijn voor de komende editie van de zwaarste rally ter wereld!

Door de jaren heen is de pré proloog uitgegroeid tot het grootste evenement op het Eurocircuit in Valkenswaard en waarschijnlijk zelfs tot het grootste Dakar gerelateerde evenement buiten de rally om. Officieel heeft het namelijk niks te maken met de rally maar voor de Nederlandse deelnemers is het dé kans om zich te laten zien voor het thuispubliek.

Er is waarschijnlijk ook geen land ter wereld waar de rally zo leeft als in ons kleine landje. Vooral waar het gaat om de deelnemende vrachtwagens is de fanbase enorm. Het deelnemersveld bij de trucks bestaat dan ook voor het overgrote deel uit Nederlandse trucks en daar kunnen we trots op zijn.

De voortekens zijn erg goed dit jaar. De focus wordt een beetje verlegd van Team de Rooy met voormalig winnaar Gerard de Rooy in zijn Iveco. Hij was altijd de favoriet maar in de Oilibya rally die onlangs gereden werd bewees Martin van den Brink met zijn stoere Renault dat we ook beslist rekening met hem moeten houden dit jaar. Hij stuurde de Renault met de BIGtruck stickers als winnaar over de streep in Agadir. Daarmee heeft Nederland er een favoriet bij voor een hoge klassering in Le Dakar.

Of Martin ook aanstaande zondag het achterste van zijn tong laat zien is de vraag. In Valkenswaard kun je namelijk eigenlijk niks winnen maar wel heel veel verliezen. Dat wil zeggen, zo vlak voor het inschepen wil je de spullen niet kapot rijden. Hoe dan ook, wij van BIGtruck zijn er bij aanstaande zondag in Valkenswaard. Wil je kaarten winnen? Kijk dan even op onze BIGtruck facebook pagina!