Weekendrust in de cabine: wel of niet handhaven?

Blog
10-11-2015 | Door Tim de Jong

Het CNV doet dit voorstel om te voorkomen dat de dorpen en steden in het zuiden des lands overspoeld worden door vrachtwagens uit naburige landen waar wel gehandhaafd op de regels die gelden voor weekendrust. In Nederland is dat nu eenmaal niet het geval. 

Het CNV pleit voor Europese regels, aanpassingen en weet ik wat al niet meer. Allemaal mooi en ja, er moet een gelijk speelveld zijn in Europa. Bedrijven als Waberer's kunnen zo lekker groeien omdat ze tijdens de crisis van 2009 de chauffeurslonen flink verlaagd hebben, gaf György Waberer in een interview bij onze Duitse collega's zelf toe. 

Het CNV ziet het goed wanneer het zegt dat Oost Europese collega's in voorkomende gevallen maandenlang in de cabine leven. Dat kan natuurlijk niet. Op onze Facebook pagina posten we dit bericht ook, we horen graag hoe jij denkt over deze kwestie. Want het houdt wel in dat ook Nederlandse chauffeurs in den vreemde in een hotel of tent moeten. Het kan maar zo, dat er langs de parkeerplaatsen in Europa slaapcontainers verrijzen waar je het weekend in moet. Dan lig je natuurlijk liever in je Super Space Cab. Of zien we dat verkeerd? Discussieer mee op onze Facebook pagina.   

Het tafereel op de foto's trof ik op een zaterdagmiddag langs de A17, westelijk Brabant. 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…