Weekendrust: Minister breidt Inspectie niet uit

Geplaatst door

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) is niet van plan de capaciteit van de Inspectie uit te breiden, nu het in Europa niet langer is toegestaan om de 45 uurs weekendrust in de cabine door te brengen. Afgelopen zondagmiddag deelde de minister met enkele inspecteurs flyers uit langs parkeerplaatsen aan de A16 om de buitenlandse chauffeurs te wijzen op het aanstaande verbod. Op overtreding van dit verbod staat een boete van € 1.500,-.

Tijden een debat gisteren over het ongewenste 'cabinekamperen' langs Nederlandse wegen gedurende het weekend, maakte de minister duidelijk dat de Inspectie niet hoeft te rekenen op uitbreiding van de capaciteit. Zoals BIGtruck al eerder meldde, is de capaciteit van de Inspectie al flink teruggebracht rond de tijd dat Bulgarije en Roemenië toetraden tot de EU.

Leden van Stichting Chauffeurstoekomst hebben het debat bijgewoond. Het viel hen op dat betrokkenen weinig kaas van de materie hadden gegeten en dat er misschien enkele moties worden ingediend. Maar dat die weinig zullen veranderen aan het feit dat Nederland zich officieel aan de wet zal houden, maar dat handhaven nog een heel probleem wordt.