Wegrestaurants blijven ook nu open voor chauffeurs

Geplaatst door

Wegrestaurants blijven ook na de laatste corona maatregelen open voor chauffeurs. Dat geldt ook na 17:00 uur, als de normale horeca zijn deuren moet slijten. Voor chauffeurs is dat een enorme meevaller die te danken is aan een lange strijd.

Sandra van Wegrestaurant Malden en Jurian van de Roadrunner in Dalfsen waren de voortrekkers van de actie die uiteindelijk geleid heeft tot een speciale positie voor wegrestaurants. Meer dan een jaar lang hebben ze actie gevoerd door het gesprek aan te gaan met politiek verantwoordelijke mensen, met een petitie en onder meer met protestacties zoals het toeterprotest. 

Essentieel

Dit alles heeft er toe geleid dat wegrestaurants onder de noemer 'essentieel' vallen voor beroepschauffeurs. Nadat chauffeurs maandenlang uit een kartonnen doos in de cabine moesten eten mochten ze de laatste maanden weer binnen zitten dankzij die acties. Gewoon aan een tafeltje, en eten vanaf een bord. Ook nu, na de persconferentie van afgelopen vrijdag, 26 november volgde er weer een brief vanuit het ministerie waarin aangegeven is dat wegrestaurants ook na 17:00 uur open mogen blijven. Dat geldt dan alleen voor beroepschauffeurs, andere bezoekers moeten de restaurants wel verlaten voor dat tijdstip.

Het is fantastisch om te zien hoe de actie van de twee jonge horeca ondernemers uiteindelijk toch geslaagd is. Zowel Sandra als Jurian hebben hun nek uitgestoken voor de chauffeurs, en voor de collega wegrestaurants en dat verdient alle lof.