Zes DAF trucks voor G. van der Heijden en Zn

Geplaatst door

Transportbedrijf G. van der Heijden en Zonen uit Ridderkerk nam onlangs vijf DAF XF 480 FT Super Space Cab 4x2 trekkers en een 6x2 DAF CF 370 Space Cab bakwagen met een schuifzeilenopbouw in gebruik. De nieuwe DAF’s werden geleverd door Best Barendrecht.

Het sinds 1927 bestaande Transportbedrijf G. van der Heijden en Zonen BV, begon in Rotterdam Kralingen en verhuisde in 1989 naar Ridderkerk. Het familiebedrijf wordt momenteel geleid door
Gerard en Bert van der Heijden. Zij vertegenwoordigen de derde generatie en voeren sinds 1987 het bedrijf met 33 vrachtauto’s van meerdere merken aan. Binnen dat wagenpark neemt DAF twee-derde voor zijn rekening en Best Barendrecht geldt al decennia als de vaste leverancier van die voertuigen, de onderdelen en adviezen. Om juist in te spelen op de vervoersbehoeften van opdrachtgevers worden regelmatig nieuwe voertuigen aangeschaft. “Daarbij houden we voor zover mogelijk rekening met de wensen van onze trouwe chauffeurs”, leggen de broers Van der Heijden uit. “Vandaar dat we nu bij de trekkers hebben gekozen voor de Super Space Cab uitvoeringen met een reeks veiligheidsopties, comfort-verhogende zaken als een luxe luchtgeveerde chauffeursstoel, standairco, magnetron, koelkast, Xtra Comfort matras, 220 V aansluiting, Night Lock vergrendeling, een uitgebreid audiosysteem inclusief een 27 MC bak, maar ook een Aero Pack met een dakspoiler, fenders en side-skirts. Vier van de vijf trekkers staan in onze metallic rode huiskleur, de beide andere voertuigen rijden in de kleuren van Neele Vat. Net als ODS Staal een van onze opdrachtgevers en verder zijn wij in heel West-Europa voornamelijk actief met het vervoer van zeecontainers.

De dealer verzorgt ook al langer chauffeursinstructies bij de levering van een nieuwe DAF. “BEST Trucks doet dat met Nederveen Opleidingen en Trainingen en zij leren binnen de huidige Corona-mogelijkheden onze chauffeurs correct met hun nieuwe auto en alle daarop aangebrachte techniek om te gaan. Eerst met een theorieprogramma en later ook in de praktijk, waarbij een deel ook nog eens meetelt voor de Code 95”, aldus de broers Van der Heijden.