Zes nieuwe Scania’s voor Bakeplus

Geplaatst door

Totaalleverancier Bakeplus met vestigingen in Haaften en Venlo nam recent opnieuw zes Scania trucks in gebruik. Nadat vorig jaar de keuze was gevallen op vijf bakwagens met een verlengde P-dagcabine met een lage dakhoogte, bestelde Bakeplus deze keer Scania P320 trekkers met de normale dakhoogte.

Dagelijks belevert Bakeplus veelal ambachtelijke bakkerijbedrijven. Bakeplus doet dit met een wagenpark van in totaal 25 eigen trucks. De nieuwe Scania P320 kreeg met de negen liter vijfcilinder 320 pk SCR-only motor precies de optimale motorisatie die bij Bakeplus nodig is om snel, efficiënt en met een laag brandstofverbruik te kunnen leveren. “Die 320 pk kwam uit de analyse die Scania van ons rijpatroon gemaakt heeft. Het is ingegeven omdat wij nooit echt zwaar rijden. Bovendien, binnen twee adressen is de laadruimte al weer een stuk leger en terug nemen we alleen fust mee. Het brandstofverbruik hopen we nóg verder te verbeteren met de nodige training van de chauffeurs. En via de wekelijkse uitdraaien uit het Fleet Management Systeem kunnen we ze veel beter begeleiden. Dit geeft ons veel meer inzicht in de prestaties van de truck én de chauffeur. Op basis hiervan kunnen wij heel gericht onze chauffeurs feedback geven en coachen,” legt Noud Verkoeijen van Bakeplus uit. 

Citytrailers

Behalve de vijf Scania’s schafte Bakeplus ook vijf nieuwe citytrailers aan met een geconditioneerde driezone laadruimte van Lamberet op een chassis van Web. “Als koeling dient een diesel/elektrische installatie van Carrier met drie verdampers. De zones in de trailer zijn variabel met verplaatsbare schotten en we monteerden een drietons dHollandia laadklep vanwege de vaak zware pallets en rolcontainers. Als energiebesparend middel kozen we niet voor een flappengordijn maar voor een luchtdeur van Blueseal. 

Extra ruitje

Een bijzondere aanpassing is ook het raam in de achterwand van de cabine. “De chauffeurs zeggen dat ze daar veel plezier van hebben als ze indraaien. Je ziet dan veel beter wat je trailer doet”, vertelt Noud. Bakeplus wil rond de acht jaar met deze Scania’s rijden.