Zilveren ridders met een V8 hart

Geplaatst door

De Britse Scania-dealer Keltruck staat in Engeland bekend om z’n schitterende Limited Edition versies die vaak teruggrijpen op de rijke Britse historie. Logisch dus dat de 50e verjaardag van de V8 stijlvol werd gevierd.

Keltruck bouwde één S 730 op, die King Arthur werd genoemd en daarna werden er twintig Scania’s S 650 opgebouwd, die de ridders symboliseren waarmee Koning Arthur zich verstond destijds. Zij leefden allen in het kasteel Camelot van Arthur. Zij stonden ook bekend als de Ridders van de Ronde Tafel. In de Middeleeuwen was een ronde tafel ongebruikelijk, maar deze tafel symboliseerde de gelijkheid van de ridders onder elkaar. Alle Scania’s hebben  uniek spuitwerk en hebben een eveneens unieke kentekenplaat. Elke Scania is vernoemd naar een van de twintig ridders. Standaard hebben de trucks zwarte wielen, maar sommige klanten zetten er liever een setje Alcoa’s onder. In 2016 liet Keltruck een soortgelijke serie opbouwen en spuiten, toen onder het thema witte ridders.

Keltruck is de naam van een onafhankelijk Brits truckbedrijf dat is gespecialiseerd in Scania. Het heeft meerdere vestigingen in de Britse Midlands en in het zuiden van Wales. In totaal gaat het om negentien vestigingen, waar onder zeventien dealervestigingen. Behalve nieuwe trucks, verkoopt het bedrijf ook onderdelen, die het wereldwijd zegt te exporteren en doet het aan ‘vehicle recycling’ wat neerkomt op het reviseren van nog geschikte onderdelen, tot en met cabines aan toe.