Zware crash voor Dakarspeed, Van den Brink derde

Geplaatst door

Tijdens de zesde etappe liep de best gekwalificeerde Nederlander, Janus van Kasteren achterstand op maar kon Martin van den Brink aansluiting vinden in de top drie. Voor Maurik van den Heuvel is het over en sluiten na een zware crash met zijn spectaculaire Scania International.

De top drie van vandaag wordt gevormd door de Kamaz rijders Shibalov en Nikolaev op één en twee en Martin van den Brink op een mooie derde plaats. De rijder van het gecombineerde Mammoet Rallysport Team de Rooy rukt hiermee in het algemeen klassement op naar een zevende plaats. Vijfde algemeen staat nog steeds Janus van Kasteren genoteerd als beste Nederlandse truck deelnemer, maar hij verloor vandaag veel tijd door de Iveco op zijn zijkant te leggen. Hij kwam daardoor pas als 17e over de finish.

Gert Huzink was de tweede Nederlander vandaag met een zesde plek. Kees Koolen kwam als 12e binnen, Pascal de Baar als 13e. Maurik van den Heuvel reed tot vandaag een hele goede rally met zijn Scania International met een mooie notering op de achtste plek in het algemeen klassement. Vandaag maakte een zware crash helaas een einde aan zijn Dakar avontuur. Op hoge snelheid nam de truck een aantal hobbels waarna een pol kamelengras de truck zo ongeveer liet struikelen. Na twee slagen over de kop kwam de truck weer op de wielen terecht maar de schade was behoorlijk zoals je kunt zien op de foto's. Volgens de facebook pagina zijn de mannen er zelf goed vanaf gekomen. Het team kreeg de truck wel weer aan de praat en zal proberen de finish alsnog te halen. Met de verwrongen veiligheidskooi zit verder rijden er helaas niet meer in voor Maurik en zijn team. 

Foto's: Team Dakarspeed