Nieuws
23-09-2020 | Door Iep van der Meer

Beekmans Transport uit Erp bestaat al negentig jaar. In die tijd kocht het bedrijf maar liefst 100 DAF trucks, en die 100e werd onlangs feestelijk in gebruik genomen. 

De honderdste DAF voor Beekmans Transport in Erp is een feit. De truck werd geleverd door Loven Truck Helmond. Het is een mijlpaal in een jarenlange samenwerking tussen Beekmans en Loven die dit jaar 100 jaar bestaat en al 50 jaar DAF dealer is. Reden genoeg om de aflevering van de nieuwe DAF XF 480 FTP in de schijnwerpers te zetten, als kroon op een samenwerking die tientallen jaren terug gaat.

“Ik weet nog goed dat mijn vader een auto had gekocht bij Loven”, aldus Joan Beekmans. “ Toen hij thuis kwam vroegen wij wat hij precies had gekocht, wat voor type en pk’s. Dat wist hij niet, dat kwam nog wel. Dat moesten ze nog afspreken. Het illustreert het vertrouwen dat het altijd wel goed kwam.”

Beekmans Transport in Erp bestaat al meer dan 90 jaar. Het familiebedrijf is opgericht door Jan Beekmans in 1928. Zijn drie zoons zetten het voort en die kregen ook alle drie een zoon. Deze drie neven, genaamd Joan, Joan en Maikel vormen nu de leiding. Al tientallen jaren prijkt bij een groot deel van het wagenpark de naam DAF op de voorzijde.  Het transportbedrijf legde zich in de beginjaren vooral toe op de agrarische sector. De werkzaamheden waren divers en omvatten naast transport ook loonwerk. Beekmans Transport is de afgelopen decennia flink gegroeid. Veel van het transport is nog agrarisch gerelateerd met opdrachtgevers uit land- en tuinbouw en vervoer van feed en food producten in bulk en geconditioneerd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…
Nieuws
18-03-2019
Nieuwe_DAFs_van_Mainfreight.jpg

Nieuwe DAF's voor Mainfreight

Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het is een selectie geworden van uiteenlopende…
Nieuws
13-05-2021
IMG_8161.png

Nieuwe teaser van DAF!

De nieuwe DAF komt er aan, zoveel is duidelijk als we zien hoeveel fieldtest trucks er rond rijden. Zelf begint DAF nu ook met het…