100ste scania voor Simon Loos

Nieuws
22-05-2017 | Door Iep van der Meer

Simon Loos nam met de in gebruikname van een nieuwe Scania S520 V8 combinatie de honderste Scania truck in gebruik. De nieuwe Scania maakt deel uit van een order van maar liefst elf van deze fraaie combinaties, al moeten die andere tien het doen met twee cilinders minder. Dat zijn namelijk negen 450 pk bakwagens en een 410 pk trekker, maar wel allemaal met de hoge S-Highline cabine.

Simon Loos staat bekend om zijn innovaties in materieel. De logistiek dienstverlener heeft o.a. de grootste vloot LNG-trekkers voor Winkeldistributie - waarvan de helft Scania’s - en inmiddels ook de grootste vloot volledig elektrische trucks voor horeca- en winkelbelevering. Ook de nieuwe combinaties zijn aangepast om een optimale inzet te kunnen garanderen.

De trekker is een voorloopasser, en de motorwagens zijn drieassers met gestuurde naloopas. Ze zijn voorzien van Heiwo-koelbakken en gaan voornamelijk rijden met een schamel-aanhanger. Dit biedt een enorm voordeel: deze uitvoering zorgt ervoor dat de asdruk op de hele combinatie óók bij deellading toch binnen de wettelijke grenzen blijft. Simon Loos grijpt hiermee terug op een traditionele techniek, maar wist dit in samenwerking met leveranciers Heiwo en Pacton zodanig aan te passen dat er niet is ingeboet op laadcapaciteit. De overige motorwagens worden ingezet als LZV, met een dolly en een trailer. 

De New Generation Scania’s met S Highline-cabine bieden een riante werk- en rustplek, met o.a. een volledig vlakke vloer, een breed bed en een nieuwe verbeterde chauffeurspositie. Bovendien is er vanuit de cabine ruim zicht - en dus veel overzicht - rondom, wat enorm bijdraagt aan de veiligheid die zo cruciaal is bij beleveringen in bijvoorbeeld steden.  

De allereerste Scania, een 113M Topline, werd in 1991 in het wagenpark opgenomen. In de loop der jaren breidde de samenwerking met Scania zich steeds verder uit, zodat ondertussen een mooi deel van het wagenpark uit Scania’s bestaat. Scania Zwaagdijk verzorgt van oudsher de aflevering en het full-service reparatie- en onderhoudscontract dat alle modellen hebben. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-01-2017
Oprey1.jpg

Scania S520 voor Michel Oprey & Beisterveld

Michel Oprey & Beisterveld uit Echt levert de natuursteen en keramiek voortaan in stijl af bij de klanten…
Nieuws
01-12-2023
rolcontainer_simon_loos_lr.jpg

Simon Loos draagt transport Sligro over

Per 1 januari 2024 draagt Simon Loos de transportactiviteiten voor Sligro Food Group over aan Sligro Food Group…
Nieuws
23-11-2017
Simon_Loos_Scania_combi_LR.jpg

Simon Loos zoekt nog eens 100 chauffeurs

Als gevolg van verdere groei kampt Simon Loos naar eigen zeggen nog steeds met een groot aantal vacatures. De…