15 Volvo's in ruim een jaar voor Van der Linden Waalwijk

Geplaatst door

Maar liefst vijftien nieuwe Volvo trucks in verschillende uitvoeringen zijn de afgelopen anderhalf jaar afgeleverd aan Van der Linden Groep. Het bedrijf uit Waalwijk bouwde in 2017 een nieuw pand op het nieuwe industriegedeelte “Haven 8” in Waalwijk en investeert fors in de toekomst.

Van der Linden BV is een bedrijf met veel verschillende activiteiten, uiteenlopend van meubeltransport via zeecontainers tot zelfs speciaal transport en het vervoer met trucks met autolaadkranen. Voor al die verschillende takken van transport zet Van der Linden Volvo trucks in. Zo zijn er Volvo FH 460pk 4x2 trekkers voor internationaal transport, een Volvo FH 500 6x2 met kraan, een tweetal Volvo FH 460 6x2 trekkers voor speciaal transport, een Volvo FM 410pk 4x2 ADR-Tank trekker voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en Volvo FM 370pk 4x2 trekkers (LZV-uitgevoerd) voor het transport van meubels. 

Het transportbedrijf J. van der Linden B.V. is al sinds 1941 actief in de transportsector. Onder de noemer Van der Linden Groep vallen inmiddels naast het Transportbedrijf ook Furniture Logistics Waalwijk B.V. (FLOW - Meubellogistiek) , Regionaal Overslag Centrum Waalwijk B.V. (ROC Waalwijk – logistiek Zeecontainers) en Van der Linden Express (Spoedtransport). 

Belangrijke rol chauffeurs
Bij de keuze voor Volvo trucks en de verschillende productopties speelden de wensen van de chauffeurs een belangrijke rol. Sander van der Linden, algemeen directeur Van der Linden Groep, licht toe: “De nieuwe trekkers zijn uitgerust met Dynamic Steering en de laatste serie is voorzien van I-Parc Cool." De trucks werden geleverd door BAS Truck Center uit Veghel.