156 x DAF CF voor GVT Group of Logistics

Geplaatst door

GVT Group of Logistics heeft een order geplaatst voor de levering van 156 DAF CF trucks. Het gaat om 4x2 CF Space Cab trekkers met de 410 pk sterke MX11 krachtbron. De eerste trucks uit deze 'Pure Excellenge' serie rijden inmiddels, de rest wordt nog afgeleverd.

,,De order betreft voor een deel uitbreiding en voor de rest vervanging van trucks. Dat laatste gebeurt onder meer bij bedrijven die onlangs werden overgenomen door GVT: HSL Logistics in Apeldoorn en Greuter Logistics in Alkmaar. De nieuwe DAF CF-trekkers worden daar meteen in de GVT huisstijl geleverd. Bij honderd exemplaren zit DAF Connect aan boord. Een prima onboard-systeem om verbruik en de invloed daarop van de chauffeur te kunnen monitoren. Dit speelde mede een rol bij de keuze voor DAF’' aldus Wil Versteijnen, Algemeen Directeur van GVT Group of Logistics, waarvan de hoofdvestiging in Tilburg staat. De nieuwe DAF CF-trekkers worden ingezet voor distributiewerk in de Benelux. Juist in deze tak van transport blinkt de CF uit. ‘Een korte draaicirkel en goed zicht rondom voor de chauffeurs zijn pluspunten bij manoeuvreren. Verder valt DAF op door low cost of ownership. De nieuwe CF zal nog beter scoren dankzij de zuinigere aandrijflijnen en door onderhoudsintervallen van 200.000 kilometer.’

Onderhoudscontract

Onderhoud voert GVT bij voorkeur zelf uit, in een eigen werkplaats en met gebruik van de onderdelenlevering via DAF. Versteijnen: ‘Bij de nieuwe DAF CF-trekkers hebben we echter gekozen voor onderhoudscontracten. We opereren namelijk vanuit vijf logistieke hub’s in Nederland en België. Dan is het niet handig om onderhoud in Tilburg uit te voeren. Bovendien willen we onze eigen werkplaats niet uitbreiden. Met onze trucks rijden we naar bestemmingen in de Benelux voor een groot aantal opdrachtgevers en dus met tal van goederen. Dagelijks maken onze combinaties, waaronder vijftig LZV’s, meer dan zesduizend stops.’

Intermodaal 

Gebroeders Versteijnen Transport (GVT) is in 1957 opgericht door J.A.G en W.G.M. Versteijnen. De onderneming groeide uit tot een allround logistiek dienstverlener. Op dit moment zijn er 775 arbeidsplaatsen. De vloot bestaat uit 375 trekkers en 725 trailers. In de eigen warehouses heeft GVT een opslagcapaciteit van ongeveer 175.000 vierkante meter.

Verder is de onderneming actief in multimodaal containertransport. Op industrieterrein Loven  in Tilburg (Railport Brabant) heeft GVT Group of Logistics een railterminal gebouwd die aansluiting biedt op zowel het Nederlandse netwerk als internationale trajecten tot in China. Daarnaast heeft het bedrijf een tweede binnenvaartterminal gerealiseerd op industrieterrein Vossenberg. Terminal De Kempen in Weert valt 100 % onder de GVT Group. Deze locatie’s bieden prima barge-verbindingen met onder meer Rotterdam, Antwerpen en het Ruhrgebied.