2000ste Mercedes voor Mourik

Nieuws
24-10-2018 | Door Iep van der Meer

Mourik uit Groot-Ammers heeft officieel de 2000ste Mercedes-Benz bedrijfswagen in gebruik genomen. Dat zullen niet allemaal zware Actros trucks geweest zijn, maar desondanks is zo'n Mourik toch een klant om eens even lekker in het zonnetje te zetten! Het persbericht spreekt van een intensieve relatie tussen Mourik en Mercedes-Benz dealer Hogenbirk Bedrijfswagens. Dat kan ook niet anders, gezien het gigantische aantal verkochte eenheden!

De nieuwste Actros is een 2543 LS ENA. De truck werd door Mourik en Hogenbirk Bedrijfswagens zorgvuldig samengesteld. Voor de werkzaamheden bij een opdrachtgever in IJmuiden moest ruimte gemaakt worden voor een vacuüminstallatie achter de cabine. Daarom werd de ADR en VLG gecertificeerde Actros met enkelluchts naloopas besteld met een extra chassislengte van 90 cm. De bulk kipoplegger, werd in samenwerking met Bekker LaGram door Mourik in eigen beheer opgebouwd. Naast de extra ruimte, biedt deze 2543 LS ENA uitvoering met 8 tons vooras ook een ideale aslastverdeling. Hoewel de Actros niet heel veel kilometers zal gaan rijden, gaat de motor wel veel draaiuren maken door met PTO’s op de motor en versnellingsbak de vacuüminstallatie aan te drijven. Verder zorgen de ‘standaard’ Mourik extra’s als de lampenbeugel met verstralers, luchthoorns en zwaailichten ervoor dat de Actros een imposante uitstraling heeft.

Mourik is een innovatief bedrijf dat met ruim tweeduizend medewerkers wereldwijd toegevoegde waarde creëert met een breed scala van diensten in meerdere technische disciplines. Mourik Services, onderdeel van Mourik Industry, is al vijftig jaar een betrouwbare partner op het gebied van technische dienstverlening in de (petro)chemische industrie en staal-, metaal-, energie- en milieusector. Mourik Industry biedt integrale en multidisciplinaire service in binnen- en buitenland en heeft vele technische disciplines in huis, waaronder industriële reiniging, catalyst handling, mechanisch, civiel en E&I werk.