2021 wordt een fantastisch truckjaar!

Nieuws
31-12-2020 | Door Iep van der Meer

Eind 2019 schreef ik in het voorwoord van BIGtruck over wat we in 2020 allemaal konden verwachten. De voorspelling was een fantastisch truckjaar met de nieuwe generaties van MAN en  Volvo en zelfs DAF werd verwacht met nieuws te komen, ergens rond de IAA. Hoe het verder ging weten we inmiddels allemaal.

Na de " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Scania Winterdrive in het Noorse Trysil stond in februari de presentatie van de nieuwe " target="_blank" rel="noopener noreferrer">MAN in Bilbao in de agenda. Helaas gooide een enorme storm roet in het eten waardoor mijn vlucht werd geannuleerd, en dat zou niet de laatste zijn. Intussen had het Corona virus de kop op gestoken in Europa waardoor Volvo Trucks zich genoodzaakt zag om de presentatie van de nieuwe generatie in Gotenburg af te blazen. Inmiddels had ook MAN de grote launch in Bilbao afgebroken vanwege Corona, en de rest is history. Beurzen, shows zoals onze BIGtruck Trophy en zelfs de IAA in Hannover werden afgelast. Normaal gesproken vlieg ik minstens één keer per maand naar een presentatie of een introductie, maar dit jaar bleef het bij die ene retourvlucht naar Noorwegen met Scania. Overigens is de 2021 versie van dat evenement inmiddels ook al geannuleerd.

Na de eerste ‘intelligente’ lockdown lijkt het bedrijfsleven van de schrik bekomen en draaien de meeste bedrijven weer volop. Vooral de levensmiddelen branche en de doe-het zelf sector beleefden een prachtig jaar, al moesten die laatsten de deuren in december ook sluiten. Als we kijken naar de bedrijfswagen sector dan bleek ook daar een enorme veerkracht. Een bedrijf als DAF lag dan wel stil door Corona, maar inmiddels liggen ze weer vol op stoom. Dat geldt zeker ook voor de lichte bedrijfswagens want de busjes waren niet aan te slepen door alle online bestellingen.

Mijn voorspellingen voor 2020 kwamen niet uit want dit scenario zag niemand aankomen. Laten we hopen dat 2021 beter verloopt, en de voortekens zien er goed uit. De komst van de nieuwe generatie trucks uit Eindhoven lijkt nu bijna zeker komend jaar en daarmee durf ik de voorspelling wel aan: 2021 wordt een fantastisch truckjaar!

Team BIGtruck wenst iedereen een geweldige jaarwisseling en een prachtig en vooral gezond 2021.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…
Nieuws
18-03-2019
Nieuwe_DAFs_van_Mainfreight.jpg

Nieuwe DAF's voor Mainfreight

Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het is een selectie geworden van uiteenlopende…
Nieuws
13-05-2021
IMG_8161.png

Nieuwe teaser van DAF!

De nieuwe DAF komt er aan, zoveel is duidelijk als we zien hoeveel fieldtest trucks er rond rijden. Zelf begint DAF nu ook met het…