Drie Silver Star Edition Actros trekkers voor Ter Linden

Geplaatst door

Drie Actros SilverStar Edition trucks met GigaSpace-cabine versterken het wagenpark van Ter Linden Transport. Het transportbedrijf uit Doetinchem is specialist in het vervoer van windturbinecomponenten. De Actros 2553 LSVLA 6x2/4 vrachtwagens met voorloopas zullen voor dit uitzonderlijk vervoer worden ingezet. Mercedes-Benz dealer Wensink heeft de trucks geleverd.

72 ton

De trekkers beschikken over een voorloopas, die het laadvermogen vergroot en het treingewicht is 72 ton. Ook is de motor van deze Actros met 390 kW (530 pk) krachtig. Het grote laadvermogen en de krachtige motor zijn belangrijk voor deze trucks, aangezien de trekkers worden ingezet voor het exceptioneel transport van windturbineonderdelen. De trucks zijn aangeschaft met een leaseconstructie van Mercedes-Benz Financial Services. Ook heeft Ter Linden Transport een Reparatie- en Onderhoudscontract afgesloten bij Wensink. De trucks gaan naar verwachting circa 120.000 km per jaar rijden.

Complete uitrusting

Het comfort voor de chauffeurs staat hoog in het vaandel bij Ter Linden Transport, aangezien de chauffeurs van de trucks een groot deel van Europa doorkruisen en vaak onderweg overnachten. De drie trekkers zijn uitgevoerd met de GigaSpace-cabine die voorzien is van alle gemakken: comfortbed met premium matras, chauffeurstafel, koelkast, standairco en -verwarming, DAB+-radio met MirrorLink en Apple CarPlay, televisie en magnetron. Bij een van de trucks is het bovenbed verruild voor een opbergkast. De trekkers beschikken daarnaast over diverse assistentie- en veiligheidssystemen, waaronder de anticiperende cruise control, Predictive Powertrain Control (PPC), Active Brake Assist 4 (ABA4) en Telligent afstandsregeling. Ook is de truck voorzien van Fleetboard. Ter Linden Transport maakt daarnaast gebruik van de dienst Mercedes-Benz Uptime, waarmee onderhoud vroegtijdig gesignaleerd en ingepland kan worden om zo ongeplande stilstand tot een minimum te beperken. Bovendien beschikken de trucks over het zichtpakket met Bi-Xenonlampen, regen- en lichtsensoren en led-achterlichten.

Interieur en exterieur

De nieuwe Actros trucks van Ter Linden zijn niet uitgevoerd in de typische SilverStar-kleuren (zilver en groen), maar in klantkleuren: geel met blauw. De gele kleur van Ter Linden Transport komt ook terug in het interieur. Zo zijn de bestuurders- en bijrijdersstoel voorzien van gele stiknaden en heeft ook de bies van de driedelige mattenset dezelfde kleur. De lederen deurpanelen, het dashboard en het stuurwiel geven de binnenkant van de trucks een luxe uitstraling, evenals de ambiente interieurverlichting die in diverse kleuren in te stellen is. Ondanks de uitvoering in klantkleuren is het niet te missen dat het in alle drie de gevallen om de Actros SilverStar Edition gaat. Het SilverStar-logo komt namelijk op diverse plekken terug: op de mattenset, in de instaplijst en op de zijkant van de cabine.