Nieuws
28-09-2017 | Door Iep van der Meer

Limpens Elsloo heeft een serie van dertig nieuwe Volvo FH trekkers in ADR uitvoering in gebruik genomen. Dealer Nebim mocht deze fraaie order uitleveren en dat leverde een mooi plaatje op.

De trekkers zijn uitgerust met een ADR pakket en bovendien zijn ze als 'Light Concept' gespecificeerd. Door de trucks uit te rusten met onder meer een monoleaf vooras, luchtgeveerde cabine, aluminium luchtketels en lichtgewicht Alcoa Dura-Bright velgen is een zo optimaal mogelijk eigen gewicht verkregen. Inclusief loscompressor, veiligheidsvoorzieningen en I-ParkCool standairco wegen de trekkers slechts 7850 kilo. Guus Limpens: “In bulk- en tanktransport wordt afgerekend op het nettogewicht van de lading, vandaar het belang van licht materieel. Met de nieuwe Euro 6 stap C-motor heeft Volvo bewezen dat het mogelijk is om met een relatief hoog motorvermogen van 460 pk toch zuinig te rijden. In vergelijking met de vroegere Euro 4- en 5-motoren besparen we met de nieuwe commonrail-motor ruim 5% brandstof.” 

Safety

Limpens Elsloo is gespecialiseerd in het internationaal transport van poeders, granulaten, vloeistoffen en sinds dit jaar ook vloeibare gassen, met name voor de chemische industrie in West-Europa. “Onze eerste focus is veiligheid,” verklaart directeur Guus Limpens, “daarom kiezen we standaard voor het meest uitgebreide veiligheidspakket.” Bij de Volvo FH is dat het Active Safety-pakket met, bovenop de wettelijk verplichte systemen, voorzieningen als Lane Change Support en Driver Alert Support. “Het uitdragen van veiligheid als kernwaarde werkt door in de beleving en het rijgedrag van onze chauffeurs. Het resultaat is duidelijk merkbaar: een lager brandstofverbruik, een langere onderhoudsinterval en minder schade”, aldus Guus Limpens.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-06-2020
VdLee1LR.jpg

Volvo levert 36 FH's aan Van der Lee

Vervoerder Van der Lee, in 2017 overgenomen door de Belgische Vervaeke Groep, blijft Volvo trouw en schaft 36 nieuwe…
Nieuws
22-02-2024
Jan Slagboom

Zaak Jan Slotboom leidt tot slagboom

Vorige week schreven we over de zaak die chauffeur Jan Slotboom voor liet komen bij de rechter. Hij parkeerde met…
Nieuws
16-02-2023
_CAS7155

Elektrische Volvo FM voor Den Hartogh

Den Hartogh heeft een elektrische Volvo FM in gebruik genomen. De truck wordt nationaal ingezet, en blijkt nog niet…