Nieuws
09-01-2018 | Door Tim de Jong

Van den Bosch Transporten uit  Erp heeft 42 nieuwe Renault trucks aangekocht. De keuze is gevallen op de Renault Trucks T. “Een volwaardige lichtgewicht truck waarbij vermogen en comfort hand in hand gaan”, aldus CEO Rico Daandels van Van den Bosch Transporten.

De Renault Trucks T met Sleeper Cab beschikt over een DTI 11-liter Euro 6-motor en uitgerust met 460 pk. De truck beschikt over een ruime cabine, een luxe Recaro-stoel en uiteenlopende voorzieningen, zoals standairco en adaptive cruise controle (ACC). De truck heeft volgens betrokkenen een laag eigen gewicht, maar hoe laag, dat vermeldt het bericht helaas niet. Laag gewicht resulteert in meer netto-laadvermogen.

CEO Rico Daandels is verheugd Renault te mogen verwelkomen in de vloot van Van den Bosch Transporten. “We hebben de Renault T-truck uitvoerig getest en deze heeft een zeer positieve indruk achtergelaten. Het lage eigen gewicht in combinatie met het hoge chauffeurscomfort, het extra vermogen en de gunstige kilometerkostprijs heeft ons overtuigd te kiezen voor deze moderne truck van Renault.”

Extra laadcapaciteit

De nieuwe trucks worden ingezet voor het vervoer van vloeibare en droge bulkgoederen binnen Europa. “Met deze investering versterken we onze lichtgewichtstrategie op de Europese bulktransportmarkt”, licht Daandels toe. “Het inzetten van lichtgewicht-equipment, zoals trucks, containers en chassis, resulteert in een hogere laadcapaciteit, waardoor meer productvolume vervoerd kan worden.” Vorig jaar werd de vloot al uitgebreid met 40ft silocontainers, 40ft silo-kipchassis en lichtgewicht 20ft vloeistofchassis. Ook werd geïnvesteerd in connectiviteit, door alle trucks uit te rusten met een Trimble-boordcomputer en door een Trimble-applicatie beschikbaar te stellen voor subcontractors.


De nieuwe trucks worden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center uit Veghel. De eerste trucks worden eind februari 2018 verwacht.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-06-2021
Express1LR.jpg

Nieuw: Renault Express en Kangoo

Autofabrikant Renault heeft terrein goed te maken in het bestelautosegment. Het vervangt de Kangoo, waarvan de verkopen…
Nieuws
30-05-2018
34030725_10204773059364067_2893804962381299712_o.jpg

Duitse Renault RoadShow

In Duitsland organiseert Renault Trucks weer een roadshow. Het Franse truckmerk is met een voorzichtige opmars bezig en de nieuwe…
Nieuws
06-12-2016
Brom2.jpg

Renault Trucks C- 8x4 Tridem voor Van den Brom

De nieuwe generatie van Renault Trucks zien we meestal als trekker en heel soms als bakwagen. Toch biedt…