500e Scania voor Tielbeke

Geplaatst door

Tielbeke Transport uit Lemelerveld is een oude naam in het wegtransport, en zo lang we ons herinneren rijdt dit bedrijf al met Scania trucks. Onlangs werden er weer 26 nieuwe Scania's afgeleverd en daarbij was de 500e Scania truck die Tielbeke ooit nieuw kocht. Reden voor een klein feestje dus!

De 500e Scania is een G450A4x2NA met een G17 dagcabine. Dat is de dagcabine met wat nu het standaard dak is, en dat biedt beduidend meer ruimte dan dat van de vorige generatie. In het iets verhoogde dak zijn verstralers ingebouwd en Tielbeke koos ook voor een zonneklep en een spoilerset. Hiermee zien de G-serie trucks er gewool goed uit! 

De trekker wordt door Tielbeke ingezet als LZV combinatie voor het transport voor o.a. Albert Heijn en Abbott. Tielbeke heeft wederom voor Scania gekozen onder andere vanwege de hoge mate van betrouwbaarheid, het gunstige brandstofverbruik en het gunstige chauffeursimago, zegt Scania. 

Om te voldoen aan de logistieke vraagstukken van de opdrachtgevers van Tielbeke is het wagenpark van Tielbeke erg gevarieerd. De vloot bestaat uit zowel trekkers als bakwagens in verschillende uitvoeringen, cabine-varianten en motorvarianten; zowel diesel als LNG. Alle voertuigen zijn ondergebracht in een full service reparatie/onderhoudscontract en worden onderhouden door werkplaats Scania Lemelerveld. 

Tielbeke is een logistiek familiebedrijf dat in 1958 is opgericht. Het hoofdkantoor staat in Lemelerveld en het warehouse ten behoeve van palletopslag en -fulfilment (25.000 m2) bevindt zich in Zwolle. Het bedrijf werd destijds opgericht door Jo en Arnold Tielbeke; later aangevuld met Jos Heitbrink. 

Bij de aflevering van de vijfhonderdste Scania waren algemeen directeur Robert Tielbeke en Fleetmanager Richard Tielbeke aanwezig. De eerste Scania’s werden destijds door de oprichters gekocht bij Beers Zwolle, dat toen geleid werd door Arie Zonneveld. Die was nu, samen met Jo Tielbeke en Jos Heitbrink, ook bij de overdracht van de vijfhonderdste Scania aanwezig.

Met specialisaties als fijnmazige distributie in de food- of retailmarkt en warehousing, heeft Tielbeke Transport dagelijks zo’n 220 voertuigen in de Benelux op de weg. Het bedrijf zet zich actief in voor distributie in de stedelijke omgeving en is altijd op zoek naar mogelijkheden om de impact op het milieu en de omgeving verder te verlagen. Zo participeert Tielbeke in een tweetal distributienetwerken, rijdt men dagelijks met LZV’s tussen distributiecentra en zet men LNG-trucks in.