50ste Iveco Strator gaat naar Engeland

Geplaatst door

De 50ste Iveco Strator is een bijzonder exemplaar. Het is namelijk de eerste die gebouwd is met de brede Stralis cabine met een laag dak, de zogenaamde Active Space cabine. De speciale Strator is een 6x4 model met het stuur aan de rechterkant. deze is dus bestemd voor Engeland.

De Iveco Strator is samen met de door Vlastuin gebouwde Scania T de enige moderne Euro-6 truck. Net als bij de Scania wordt er uitgegaan van een frontstuur cabine met een wat langer chassis. door de cabine naar achteren te plaatsen ontstaat er ruimte voor een neus en daarmee is de torpedo truck geboren. Een model wat veel fans heeft maar wat slechts beperkt inzetbaar is in Europa. Toch is er een kleine markt voor ombouwers zoals CFG en Vlastuin Truckopbouw. De witte Strator ziet er strak uit met het lage cabinedak. De trekker is uitgerust met de SCR-only Cursor 13 motor met maar liefst 570 pk. Met de dubbele aandrijving is de verwachting dat hij in het zware werk wordt ingezet.

Deze 50ste Stralis is één van de laatste exemplaren van deze generatie. Zoals bekend is Iveco overgestapt op een nieuwe generatie met de S-Way en CFG, geestelijk vader van de Strator, beraad zich nu op de toekomst. ,,We hebben in tien jaar tijd vijftig exemplaren gebouwd en de stap naar een nieuw design is een kostbare. We willen niet zomaar deze neus voor de S-Way plakken, dan doen we hem tekort. Dat betekent dus terug naar de tekentafel en dat is een proces wat tijd en geld kost. We zijn op dit moment alle mogelijkheden aan het onderzoeken of het mogelijk is om een S-Way met neus te bouwen. Dat zal ook een beetje afhangen van de vraag uit de markt natuurlijk'' aldus C. Simons van Iveco dealer CFG in Born.  

Video's