97 Scania’s voor AB Texel

Geplaatst door

AB Texel pers 2015AB Texel investeert in maar liefst 97 nieuwe Scania trucks. Het gaat voor het merendeel om 6×2 trekkers van het type R450 en om twee LNG trekkers. Dat laatste is nieuw, en daarmee wil AB Texel een stap maken in de verduurzaming van het wagenpark. Een heel voorzichtig stapje, want het gaat maar om twee LNG trucks.

De keuze voor de 450 pk sterke non EGR motor van Scania ligt voor de hand. Deze krachtbron levert het vermogen wat momenteel het gemiddelde is en deze motor doet het gewoon erg goed in de praktijk. AB Texel groeit hard en is vooral groot in het transport van agrarische producten zoals aardappels, veevoerders, meel en zuivel. De grote groeistuipen van AB Texel leidden eerder al tot investeringen in grote aantallen MAN en Mercedes-Benz trucks. Het bedrijf is niet erg merkentrouw want Scania is nu de volgende die een hele pluk voertuigen mag leveren. Op de foto zie je rechts Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel. Links zie je Jan de Vries, director sales van Scania Nederland.

AB Texel heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen en Frankrijk. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in transporten van aardappelen, meel, veevoer en vloeibare zuivel en daarnaast een kleiner segment aan diverse agrarische producten. AB Texel verwacht dat de Scania’s zuinig gaan rijden en ze zullen vergeleken worden met de andere merken die in het 800 eenheden tellende wagenpark rijden, zijnde Volvo, Mercedes, MAN en DAF. AB Texel heeft ook nog 1200 trailers op de weg. Op de foto zien we links een vergulde Scania-directeur, Jan de Vries.