A.H. Boekema & Zn overgenomen door Jordy Brouwer

Nieuws
03-01-2021 | Door Iep van der Meer

A.H. Boekema & Zn uit Heerenveen en Wartena is overgenomen door Jordy Brouwer Internationaal Transport. De overname omvat zes combinaties en zes chauffeurs die mee gaan naar Jordy Brouwer.

Boekema, bekend van de tekst 'Your Booked' op de achterdeuren, houdt zich met name bezig met geconditioneerd internationaal transport naar Duitsland, Engeland en Scandinavië. Het famiebedrijf heeft een historie die 130 jaar terug gaat maar met deze overname zal op termijn de naam Boekema van de auto's verdwijnen. Uiteraard wordt het hele park niet overgespoten maar op termijn zal de huisstijl en de naam van Jordy Brouwer Internationaal Transport overblijven.

Jordy Brouwer is ook actief op de routes naar Scandinavië, maar het bedrijf rijdt ook naar Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Verder rijdt Brouwer in de binnenland distributie met auto onderdelen en post- en pakketten. De activiteiten van Boekema zijn daar een mooie aanvulling op. 

Jordy Brouwer begon in 2011 met één auto en had inmiddels vier trucks op de weg. Met de overname van Boekema groeit dat aantal naar tien eenheden. Eigenaar Oane Boekema gaat met pensioen maar zal zich nog wel aan de zijlijn bezig houden met het bedrijf volgens Jordy Brouwer. 

Foto's: Maarten Frans Moerman

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-12-2016
Van_Doesburg_Scania.jpg

G. van Doesburg neemt DTS over

Wie regelmatig transport vanuit Nederland naar Italië en vice versa heeft,  kent ongetwijfeld de twee specialistische bedrijven…
Nieuws
05-10-2020
bosdaalenfoto.jpg

CargoBoss en Van Daalen worden samen BosDaalen

Transportbedrijven CARGOBOSS en Van Daalen Transport uit Maasdijk worden één bedrijf. Onder de naam BosDaalen…
Nieuws
14-04-2019
Foto_bij_persbericht_overname_Impens.jpg

AB Texel Group doet overname in België

Logistiek dienstverlener AB Texel Group heeft de Belgische onderneming Transport Impens overgenomen. Met deze overname…