AB Texel neemt Driessen Transport uit Horst over

Geplaatst door

AB Texel Group verstevigt zijn positie in het bouwtransport. Na de eerdere overname van COMBEX Bouwlogistiek wordt per 1 oktober ook Driessen Speciaaltransport overgenomen. COMBEX Bouwlogistiek en Driessen Speciaaltransport gaan hun krachten bundelen om in de dienstverlening optimaal aan te kunnen blijven sluiten op de groeiende vraag vanuit de markt.

Menigeen was verbaasd met de stap van AB Texel om in 2019 COMBEX bouwlogistiek over te nemen. Daarmee betrad AB Texel een hele nieuwe markt, namelijk die van het bouwtransport. Met de overname van Driessen Speciaaltransport uit het Noord Limburgse Horst verstevigt het bedrijf de positie in deze markt. Tot 2019 was AB Texel uitsluitend actief in het vervoer van levensmiddelen, van aardappels tot melk en melkproducten.

Driessen Speciaaltransport blijft als zelfstandig bedrijf opereren met Frank van Kerkhof als directeur van zowel COMBEX als Driessen. Fred Driessen wordt directeur Duitsland en Business Development Manager binnen AB Texel. Samen met Edwin Kronemeijer en Wieke Wagenaar, die eveneens tot het directieteam behoren, zullen zij werken aan de verdere ontwikkeling van de bouwlogistiek. Overigens maakt Driessen Grondwerken geen deel uit van de overname.

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group over de overname: “In alle markten waarin wij actief zijn, willen wij een sterke speler zijn om onze klanten de beste logistieke diensten te kunnen verlenen. Dat geldt voor zowel de bouw- als de agri- en foodsector. We groeien mee met onze klanten en streven samen naar verbetering.” 

Met de overname van Driessen Speciaaltransport groeit AB Texel naar een wagenpark van zo’n 200 trekkende eenheden en meer dan 400 opleggers, aangevuld met 65 vaste charters. De teller voor de gehele AB Texel Group staat daarmee op 1.350 trekkers, 2.400 opleggers en zo’n 190 charters.