Abbekås åkeri overgenomen door Tempcon Group

Geplaatst door

Overnames zijn aan de orde van de dag en dat geldt niet alleen voor Nederland. Ook in Zweden vormen zich enorme bedrijven door grote overnames. Zo is na Tommy Nordberg åkeri  nu ook Abbekås åkeri overgenomen door de Tempcon Group.

Met deze overname versterkt de Tempcon Group zijn positie in het Zuiden van Zweden, maar ook in de rest van het land vormt de overname een versterking van de positie van Tempcon. Abbekås åkeri, bekend van de grote gans op de zijkant van de laadbakken, werd in 1968 opgericht door Åke Andersson. Sinds het jaar 2000 werd het bedrijf geleid door Åke's zoon Per-Anders Andersson. Het bedrijf is gericht op transport en opslag van voedsel, zowel droog, gekoeld als diepgevroren. Sinds 2016 werkt het bedrijf vanaf het bedrijventerrein van Kronoslätt in Staffanstorp. Zeven dagen per week worden Stockholm, Västerås, Östergötland en Göteborg bediend door de de 50 combinaties van het bedrijf. Verder zijn er regelmatige ritten naar Örebro, de rest van Mälardalen, Halland en Småland.

Het bedrijf heeft bijna 110 werknemers. In verband met de overname zal Per-Anders Andersson met pensioen gaan op hetzelfde moment dat Mikael Nilsson de rol van de CEO van het bedrijf op zich neemt. Mikael is ook voorzitter van de Zweedse Åkeriföretag.

De Tempcon Group bestaat uit een groep transportbedrijven die gespecialiseerd zijn in geconditioneerde transporten. Naast Tommy Nordberg åkeri AB behoren Tempcon Linköping AB, Klimat-Transport & Logistik AB, Claessons Transport AB, PL Fraktservice AB, Syd Frys AB, Möraps Frysetransporter AB, Logex AB, Tempcon Stockholm AB, B Anderssons & Co åkeri AB, Fiskhamnens åkeri AB, Berneco Transport AB en nu dus Abbekas åkeri AB tot de Tempcon Group. In totaal heeft de groep de beschikking over een wagenpark van meer dan 400 eenheden, aangevuld met gemiddeld rond de 100 charters. De omzet van alle bedrijven samen bedraagt rond de 200 miljoen Euro. De focus van het bedrijf ligt voornamelijk op het transport en de distributie in Zweden en de andere Nordic landen, maar het bedrijf werkt aan verdere expansie in Noord Europa .