Acht Actros trekkers voor Koeltrans Angeren

Geplaatst door

De afgelopen weken heeft Koeltrans Angeren de eerste ervaringen opgedaan met acht nieuwe Actros trucks. De trekkers van Mercedes-Benz zijn geleverd met de ruime GigaSpace-cabine en een zeer uitgebreid pakket aan veiligheidssystemen en de Mirrorcam camera's.

Koeltrans hanteert een twee merken beleid en naast de Scania's die de hoofdmoot vormen van de vloot zijn er nu ook weer nieuwe Mercedes-Benz trekkers aangeschaft. Dit naar aanleiding van de prestaties van de Actros in de vloot. De nieuwe trucks zijn van de nieuwste generatie en deze zijn voorzien van alle veiligheidsopties die het Duitse merk levert. Verder is er de nieuwe anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control (PPC) die nu ook bochten, rotondes en snelheidslimieten kent. Volgens Mercedes levert dat een besparing op van 3 tot 5 procent aan brandstof.

De trucks zijn voorzien van de grootste cabinevariant, de GigaSpace-cabine, met onder meer lederen bekleding, luchtgeveerde bestuurders- en bijrijdersstoel, koelkast en een standairco.

De nieuwe Actros 1845 LS trekkers worden verdeeld over Koeltrans Angeren en zusterbedrijf Koeltrans GmbH. Afhankelijk van de inzet gaan de trucks minimaal 140.000 kilometer op jaarbasis afleggen, met uitschieters tot wel 250.000 kilometer. Tijdens het intensieve gebruik, kunnen de chauffeurs vertrouwen op een uitgebreid pakket aan assistentie- en veiligheidssystemen. De acht Mercedes-Benz trekkers zijn voorzien van Active Drive Assist dat is gebaseerd op de beproefde automatische afstandsregeling met stop-and-go functie en op de spoorassistent. Active Drive Assist meet afstanden naar voorliggers en rijstrookmarkeringen en remt, accelereert en stuurt zelf indien nodig. Standaard zijn de trucks uitgerust met MirrorCam en de noodremsassistent Active Brake Assist 5. Op verzoek van Koeltrans Angeren leverde Mercedes-Benz truckdealer Wensink Arnhem de trekkers ook met SideGuard Assist die volgens het merk voor extra veiligheid in de dode hoek zorgt.

In het nieuwe BIGtruck Online Magazine lees je meer over onze ervaringen met Mirrorcam en andere systemen. Klik hier voor dat verhaal!