Acties op handen tegen CAO voorstel

Geplaatst door

Het CAO bod wat door TLN op tafel is gelegd wordt daar massaal vanaf geveegd door de chauffeurs. Er is forse kritiek op het aanbod, hoe mooi de voorgestelde 10% loonsverhoging er op het eerste oog ook uit ziet.

Met name chauffeurs die onder de KNV CAO vielen verwijzen het nieuwe bod naar de prullenbak. Op 1 april wordt er een bijeenkomst georganiseerd waar nieuwe voorstellen worden neergelegd. Een kleine greep uit die voorstellen is dat de overuren 130% betaald worden, een bruto toeslag van 20% voor alle uren tussen 19.00 en 06.00 bij eendaagse ritten en het drastisch verbeteren van de zorgverlofregeling. Ook de keuze voor 18 ATV dagen die gekocht kunnen worden staat ter discussie.

Overigens morren niet alleen de KNV chauffeur, ook de chauffeurs die al vielen onder de TLN CAO zijn ontevreden over het loonbod. 

De belangenvereniging TBV-NL doet een beroep op chauffeurs om een mail te sturen naar TLN via deze pagina. Klik hier! Inmiddels zijn er al 1300 (!) mails verstuurd, en dat is de stand van 12.00 uur op 20 maart.