Actros nu met standaard extra veiligheid

Geplaatst door

De nieuwe Mercedes-Benz Actros wordt voortaan geleverd met een uitgebreid pakket aan standaard veiligheidsvoorzieningen. Zo is Active Brake Assist 5 voortaan standaard, net als ACC met Go and Stop functie en het geavanceerde SideGuard Assist systeem.

De vijfde generatie van het Active Brake Assist systeem ondersteunt de chauffeur. Als het systeem stilstaande of bewegende objecten waarneemt dan zal het de chauffeur waarschuwen in twee stappen waarna het zelf de volledige remming inschakelt. Het systeem kan in bepaalde situaties bij een voertuigsnelheid tot 50 km/h zelfs een noodstop uitvoeren of de truck afremmen wanneer bewegende voetgangers worden waargenomen. Hierdoor kunnen ongevallen voorkomen of de gevolgen ervan verminderd worden. Natuurlijk blijf je als chauffeur altijd de baas en kun je het systeem overrulen door eenvoudig gas te geven. Het mooie is echter dat het systeem altijd oplet, ook als jij dat even niet doet.

Maar er zit nog veel meer moois op de nieuwe Actros, zoals automatisch grootlicht, bochtenverlichting, Bi-Xenon koplampen en het Mirrorcam systeem. Verder is ook de spoorassistent, waarbij de truck je zelf terug stuurt binnen de lijnen. Onlangs reden wij met zo’n complete Actros en onze ervaringen lees je hier!