Nieuws
31-10-2018 | Door Iep van der Meer

Mercedes-Benz komt met de opvolger van de SilverStar Edition, de RoadStars Carbon Edition. Je kunt dit zien als een uitloopmodel van de huidige generatie van de Actros, want de nieuwe is inmiddels gepresenteerd. Toch is dit best een aanrader, zeker als je nog even wilt genieten van het stoere dashboard van de huidige generatie.

Met de introductie van de nieuwste generatie van de Actros neemt Mercedes afscheid van het dashboard zoals we dat nu kennen. In die nieuwe zit standaard een dashboard met een hele strakke vormgeving met veel minder meters en knopjes, maar met twee digitale schermpjes. Dat is een stap in de toekomst, en dat ziet er gaaf uit maar we kunnen ons voorstellen dat je ook het huidige dashboard nog erg op prijs stelt. Wij wel in ieder geval, en zeker als dat belegd is met carbon look details zoals in de RoadStars Carbon Edition. Overigens kun je de nieuwste generatie ook zonder spiegels bestellen, maar dat is een optie. Het digitale dashboard is voortaan standaard bij dit merk.

Dertig stuks

De Actros RoadStars Carbon Editions wordt in een gelimiteerde oplage van slechts dertig stuks geleverd met een rijke standaarduitrusting, een 350 kW (480 pk) sterke motor, een unieke striping en een interieur in carbon look. Elke Actros RoadStars Carbon Edition is voorzien van een uniek serienummer. 

De basis van deze special edition is een 350 kW (480 pk) sterke Actros met GigaSpace-Cabine. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer het Comfort-pakket, het Safety-pakket, het Zichtpakket, Predictive Powertrain Control, comfortstoelen, een premium matras en een koelkast. In het exterieur vallen naast de diepzwarte metallic lak de Alcoa velgen, dakspoilers en een verlichte Mercedes-Benz ster op. Op de zonneklep en boven de grille prijkt de naam RoadStars Carbon Edition en de spiegels en cabine zijn voorzien van carbon look accenten.

Spectaculair interieur

In samenwerking met Cools Bekledingen heeft het interieur van de GigaSpace-Cabine een hele bijzondere make-over gekregen. Met name de carbon look sierlijsten geven de RoadStars Carbon Edition een unieke uitstraling. De carbon look is ook verwerkt in beide deurgrepen. De zwartlederen bestuurdersstoel en passagiersstoel zijn voorzien van zilveren accenten. In het deurpaneel en het dashboard zijn zilveren stiksels verwerkt. Het nieuwe interieur van de RoadStars Carbon Edition valt volledig onder de garantie van Mercedes-Benz.

Gecertificeerd gelimiteerd

Elke Actros RoadStar Carbon Edition is uniek en krijgt een badge met nummering op de carbon afwerking in het interieur. Van het model worden slechts dertig ‘Original’ special editions uitgegeven. Ieder model heeft derhalve een eigen nummer en krijgt als bewijs van echtheid een certificaat bij aflevering.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-01-2018
IMG_0586-1400.jpg

Schrijf je in voor de RoadStars Trophy!

(Advertorial) Wil jij driften met een truck op een ijsvlakte in Noord Zweden? Schrijf je dan in voor de RoadStars…
Nieuws
20-03-2018
RoadStar_Ron_van_den_Dool_R_en_Martin_Meijer_-1400.jpg

Finalisten RoadStars Trophy bekend!

De Nederlandse finalisten van de RoadStars Trophy zijn bekend! Ron van den Dool en Martin Meijer mogen de eer van ons…