Actros SLT voor De Gier Rotterdam

Geplaatst door

De Gier Rotterdam heeft een Mercedes-Benz Actros 4158 8x4 SLT met BigSpace-cabine in gebruik genomen. Met deze vierassige zwaartransporttrekker is Mercedes-Benz na bijna tien jaar terug in de vloot van De Gier. De nieuwe Actros heeft ontheffing voor transporten tot 180 ton.

De Gier Rotterdam is gespecialiseerd in industriële verhuizingen, het transport en verhuur van onder meer mobiele hijskranen, transport van kraanballast, en het transport en plaatsing van tramrails. Met het oog op deze werkzaamheden was de aangeschafte Mercedes-Benz truck een logische optie. “Deze SLT-trekker maakte een erg goede indruk. Ondanks dat we op dat moment geen truck nodig hadden, is deze toch blijven hangen”, vertelt directeur-eigenaar Jan de Gier. Vooral de aanwezigheid van de Turbo-Retarder Koppeling viel in de smaak. Deze slijtagevrije koppeling, die in samenwerking met Voith is ontwikkeld, maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren én dient tegelijkertijd als retarder voor extra veiligheid. “Warmlopen is verleden tijd. Met de slijtagevrije Turbo-Retarder-Koppeling kan de truck van Mercedes-Benz in iedere situatie veilig optrekken, manoeuvreren en remmen. En in de praktijk blijkt dat de trekker goed kan manoeuvreren en rangeren met een treingewicht van 100 ton.”

De nieuwe Actros SLT wordt onder meer ingezet in combinatie met de Nooteboom 2 bed vier pendelas dieplader die je hier ziet. Ben je benieuwd hoe dat rijdt, zo'n Mercedes-Benz SLT met een flinke lading? Lees dan hier over onze ervaringen!