Nieuws
28-06-2016 | Door Iep van der Meer

Transportbedrijf AFE liep al eerder tegen de lamp met schijnconstructies waarbij illegaal met goedkope buitenlandse chauffeurs gewerkt werd. Dat bleek kennelijk nog niet lucratief genoeg want nu wordt het bedrijf verdacht van grootscheepse drugssmokkel.

Vanmorgen viel de politie binnen in een aantal panden van het transportbedrijf in Rhoon, Rotterdam en Vlaardingen waarbij een tiental mensen gearresteerd is. Ook is het hele wagenpark in beslag genomen. Het transportbedrijf is inmiddels gesloten en de medewerkers zijn naar huis gestuurd in afwachting van betere tijden.

De politie was al sinds september bezig met een onderzoek naar het transportbedrijf. In april van dit jaar werd in Den Haag een dubbele vloer in een container ontdekt met daaronder 500 kilo cocaïne. Deze zending met een straatwaarde van naar schatting zestien miljoen Euro was afkomstig uit Engeland volgens de politie. Of er vanmorgen ook drugs zijn aangetroffen is niet bekend gemaakt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-03-2021
dienstauto-ilt-en-klpd-1920x1280.jpg

Politie rolt drugsbende uit Wolvega op

Politie en OM Noord-Nederland hebben onder de onderzoeksnaam ‘Strauss’ een omvangrijke Friese drugsorganisatie opgerold,…
Nieuws
13-12-2018
Van_Wanrooy.jpg

Van Wanrooy bepleit onschuld in zaak drugscontainer

In het dagblad BN/DeStem wast de directie van Van Wanrooy de handen in onschuld inzake de vondst van…
Nieuws
08-11-2018
truck2-1400.jpg

Limburgse transporteur moet boete van € 160.000,- betalen

Een Limburgs transportbedrijf moet definitief een boete betalen van € 160.000,- die de Inspectie…