Nieuws
12-09-2016 | Door Iep van der Meer

Het aftellen naar de IAA 2016 is begonnen. Over precies tien dagen opent de grootste Europese bedrijfswagenshow zijn deuren weer in Hannover. Om precies te zijn openen de deuren op 22 september aanstaande voor het grote publiek. 

In 2012 trok ons eigen DAF veel aandacht door het laken van de nieuwe DAF XF serie te trekken. DAF doet dat soort dingen toch altijd graag op een beurs met een zeker verrassingseffect. Dat flikten ze al eerder met bijvoorbeeld ooit de DAF 75 en 85 serie, maar ook latere modellen werden steevast geïntroduceerd op een beurs. Heel anders is dat nu bij Scania. De nieuwe R- en S- series zullen ongetwijfeld veel bezoekers naar de beurs trekken, maar het nieuws is er al af door de vroege introductie. Of zou Scania toch nog met een nieuwe G- of P- serie op de proppen komen in Hannover? Die kans lijkt ons klein maar je weet maar nooit.

Duidelijk is wel dat het weer een enorme show wordt daar in Hannover met meer standhouders dan een mens in twee dagen kan zien. Wij van BIGtruck proberen zoveel mogelijk nieuws voor je te vergaren en dat kost ons steevast een paar schoenzolen. Wat we verwachten van de 2016 editie van de IAA? In ieder geval nog meer Aziatische merken, veel aandacht voor het milieu en zaken als connectiviteit en vooral heel veel technische noviteiten. 

Bij Mercedes-Benz hebben ze ons al uitvoerig geïnformeerd over het IAA nieuws. Zo is er veel aandacht voor veiligheid, een elektrische Antos en een prototype van een bestelwagen. Toch zou het ons niet verbazen als ze ook nog een Actros verrassing in de pijplijn hebben. Het huidige model is nu vijf jaar oud en Mercedes kennende wordt het dan tijd voor een kleine facelift. We zijn benieuwd.

Verder nemen we aan dat Scania wordt uitgeroepen tot International Truck of the Year 2017 met de nieuwe R- en S- serie (wie anders?) en dat DAF stiekem toch weer met een konijn uit de hoge hoed komt. Wordt het toch ook een 'connected' DAF truck? of misschien toch wel de lang verwachte zwaardere motor op basis van de MX13? Vraag het me over een dikke week en we weten het allemaal zeker!  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-11-2021
06._New_Generation_DAF_XF_truck_with_full_LED_lights-1400.jpg

DAF XF, XG en XG+ Truck of the Year 2022

De DAF XF, XG en XG+ serie is verkozen tot Truck of the Year 2022. Tijdens Solutrans in het Franse Lyon werd de…
Nieuws
22-11-2017
NWdaf_5-1400.jpg

DAF XF en CF International Truck of the Year 2018

De DAF CF en XF zijn gekozen tot 'International Truck of the Year 2018'. De prijs werd door de jury overhandigd…
Nieuws
31-01-2022
DAF_XG_BIGtruck-1400.jpg

DAF marktleider in zes Europese landen

DAF kijkt ondanks alle leveringsproblemen van toeleveranciers tevreden terug op het jaar 2021. Het was met de introductie…